Групата е действала на територията на 4-то РПУ. Към момента

...
Групата е действала на територията на 4-то РПУ. Към момента
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за корупцията в 4-то РПУ

Групата е работила на територията на 4-то РПУ. Към момента са повдигнати обвинявания на четирима от арестуваните за управление на проведена незаконна група. Дейността им е била да изнудват десетки дребни търговци, които са плащали така наречен такса успокоение, с цел да не се правят полицейски инспекции, както и предупреждавани за идни такива. Става дума най-много за наргиле-барове, автокъщи, питейни заведения и търговски магазини. Това съобщи на брифинг пред публицисти административният началник на СП господин Димитър Петров във връзка със хванатите чиновници от 4-то РПУ.

,,Лицата са арестувани в миг на приемане на сумата от 2000 лв., като първичната спогодба е била за сумата от 2000 евро. Разбира се, арестуваните започнаха да ни изясняват по какъв начин са били натопени, по какъв начин парите им били подхвърлени. Някак стана по този начин, че се превърнахме в страната на подхвърлените пари``, изясни още Петров.

,,При нас информацията за този тип активност постъпи септември или октомври. В тази връзка желая да подчертая, че работихме доста съществено с сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи и с други служби за сигурност. Така че залавянето на тази група е резултат от дейностите на няколко служби. Използвахме СРС-та, и помощта на наши сътрудници``, разяснява по тематиката шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи старши комисар Румен Ганев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР