Групат Pussy Riot записа протестна песен, в която се обявява

...
Групат Pussy Riot записа протестна песен, в която се обявява
Коментари Харесай

Pussy Riot искат трибунал за Путин в антивоенна песен

Групат Pussy Riot записа протестна ария, в която се афишира против войната в Украйна, цензурата в родината си и Запада, който " спонсорира " режима на Путин, купувайки петрол и газ от Русия. В песента музикантките желаят още президентът Владимир Путин да бъде изправен пред интернационален арбитражен съд като военнопрестъпник. 

" Мама, не смотри тв приемник " има етикет 18+, както по-голямата част от творчеството на съветските активистки и певици. В основата на текста е телефонен запис от диалога на покорен съветски войни с майка му: " Мамо, не гледай телевизия. Тук няма нацисти ". 

Песента съставлява един тип манифест, с който артистичният колектив отправя към Запада три претенции: за отвод от пазаруването на съветски петрол и газ и продажба на оръжия, запориране на сметки и имущество на запад на съветски чиновници и олигарси и основаване на интернационален арбитражен съд за войната, където да бъде съден и съветският президент Владимир Путин. " На Путин му харесва вашето безразличие, Западът 10 години му доставя оръжие ", се споделя в парчето.

По-голямата част от фрагментите в " Мама, не смотри тв приемник " са документални подиуми от Украйна: Буча, Харков, Мариупол. Има и фрагменти с антивоенни митинги в Русия, както и подиуми със умерено пиещи кафе западняци, в чиито крайници тече кръв. 

" Музиката на нашия яд, отвращение, противоречие, порицателен обезверен зов против кръвожадните марионетки на Путин, водени от същинско страшилище човекоядец, чието място е в безкрайността на свирепите пъклен пламъци върху костите на жертвите на тази ужасна война ", се споделя в изказване на групата, представено от " Гардиън ".

Те напомнят и че съперниците на Путин биват затваряни, тровени и убивани, акцентирайки имената на Александър Литвиненко, Сергей Скрипал, Пьотр Верзилов и Алексей Навални. 

Песента завършва в типичния за Pussy Riot провокативен жанр: те демонстрират междинен пръст на Путин, а една от изпълнителките уринира върху портрета му.

През 2012 година Мария Альохина и Надежда Толоконникова от групата бяха наказани на две години затвор за безчинство и дейности, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото и осъществени за накърняване на религиозните усеща на вярващите. Причината беше пънк молебенът " Майко Божия, прогони Путин " в катедралата " Христос Спасител " в Москва. Двете бяха освободени два месеца преди приключването на присъдата, а тази пролет Альохина избяга от Русия, дегизирна, и се откри в Исландия. 

През юли тя сподели пред " Гардиън ": " В Русия имаме нов Хитлер ".  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР