Група висши габонски военнисе появиха по националната телевизия Gabon 24

...
Група висши габонски военнисе появиха по националната телевизия Gabon 24
Коментари Харесай

Габонски военни отмениха президентските избори и обявиха преврат?

Група висши габонски военни се появиха по националната телевизия Gabon 24 в ранните часове на сряда и оповестиха, че са поели властта , откакто щатската изборна комисия разгласи, че президентът Али Бонго е спечелил трети мандат, предава " Ройтерс ", представени от News.bg.

Офицерите споделиха, че съставляват всички сили за сигурност и защита в централноафриканската страна. Те оповестиха, че резултатите от изборите са анулирани, всички граници са затворени до второ разпореждане и държавните институции са разпуснати.

В столицата Либревил се чуха мощни звуци от пукотевица, сподели кореспондент на Ройтерс след телевизионното присъединяване.

Няма неотложен коментар от държавното управление на страната-членка на ОПЕК.

" В името на габонския народ... взехме решение да защитим мира , като сложим завършек на настоящия режим ", споделиха чиновниците.

Президентът Али Бонго завоюва трети мандат на президентските избори с 64,27% от гласовете, заяви Габонският изборен център (CGE) в сряда след закъснели общи избори, които опозицията осъди като лъжливи .

Напрежението нарастваше на фона на опасения от вълнения след съботния президентски, парламентарен и законодателен избор, на който Бонго се опитваше да удължи 56-годишната власт на фамилията си, до момента в който опозицията настояваше за смяна в богатата на нефт, само че бедна нация.

Липсата на интернационалните наблюдаващи, прекъсването на някои задгранични излъчвания и решението на управляващите да спрат интернет услугите и да наложат вечерен час в цялата страна след гласуването породиха опасения по отношение на прозрачността на изборния развой.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР