Група високопоставени американски експерти по национална сигурност и външна политика

...
Група високопоставени американски експерти по национална сигурност и външна политика
Коментари Харесай

Американски експерти: САЩ трябва да въоръжат Украйна сега, преди да е станало твърде късно

Група високопоставени американски специалисти по национална сигурност и външна политика (имената им са посочени в края на текста) обявиха в послание към администрацията в Белия дом, че войната в Украйна е достигнала решителен миг и че жизненоважни ползи на Съединени американски щати са застрашени. Обръщението беше оповестено в изданието
Много преди Кремъл за първи път да нахлуе в Украйна през 2014 година, на висшите позиции, които заемахме в държавното управление и армията на Съединени американски щати, ние следяхме външната политика на Москва и сериозните рискове, които тя съставлява за Съединените щати и нашите съдружници.

Внимателно следим огромната атака на Русия от февруари и реакцията на администрацията на Байдън и на нейните сътрудници. Поддържаме тясна връзка с украински, американски и европейски публични лица. Двама от нас преди малко се върнаха от срещи с управлението на защитата и военните сили на Украйна.

Въпреки че администрацията на Байдън сполучливо сплоти съдружниците на Съединени американски щати и даде забележителна военна помощ на храбрите Въоръжени сили на Украйна, тя не съумя да сътвори приемлив стратегически роман, който разрешава на държавните управления да поддържат социална поддръжка за уговорката на НАТО в дълготраен проект. Предоставяйки помощ, задоволителна да докара обстановката до задънена улица, само че незадоволителна, с цел да си върне Украйна окупираните от съветските сили територии, администрацията на Байдън може несъзнателно да помогне за превръщането на успеха в проваляне. Поради несъразмерна нерешителност да не се предизвика съветска ескалация (както стандартна, по този начин и ядрена), ние на процедура отстъпваме самодейността на съветския президент Владимир Путин и понижаваме натиска върху Москва да спре експанзията си и да стартира действителни договаряния.
Реклама
Империалистическата война на Москва против народа на Украйна не е единствено възмутителна акция на геноцид, ориентирана към заличаване на украинската нация от картата, само че и ясна заплаха за сигурността и просперитета на Съединени американски щати. Американските правила и ползи изискват допустимо най-силния отговор , който да принуди руснаците да се върнат колкото е допустимо повече към линиите отпреди февруари и дружно с това да наложи задоволително високи разноски, с цел да възпре Русия от навлизане за трети път.

Тъй като съветските сили се пробват да се прегрупират на изток и да отхвърлен украинските старания за връщането на Херсон на юг, в този момент е моментът съдружниците на Украйна да създадат всичко допустимо, като й дават нужните средства, с цел да надделее. Протакането на спора посредством така наречен стратегически паузи няма да направи нищо друго с изключение на да разреши на Путин да се прегрупира, да се възвърне и да нанесе повече вреди в Украйна и отвън нея.

Но до момента нито администрацията във Вашингтон, нито европейските съдружници съумяха да изяснят за какво това е значимо за Съединените щати и Запада. Това е значимо, тъй като Путин следва ревизионистична външна политика, предопределена да преобърне основаната на правила система за сигурност, която обезпечи световна непоклатимост и даде опция за разцвет след края на Втората международна война.
Помощта за Украйна като % от Брутният вътрешен продукт съгласно регистъра, поддържан от немския институт Kiel.
Агресивните проекти на Путин не свършват в Украйна . Както съветски публични лица неведнъж са давали да се разбере, в случай че Русия победи в Украйна, нашите балтийски съдружници в НАТО, както и други страни в съседство, са изложени на риск.
Реклама
Благоразумната политика изисква утрешният риск да бъде разпознат през днешния ден и да се търси вярното място и време за справяне с него. За Съединени американски щати и НАТО това време е в този момент - и мястото е Украйна , огромна страна, чието население и наясно, че изборът му е или да победят Путин, или да изгубят своята самостоятелност и даже съществуването си като обособена, западно насочена нация.

С нужните оръжия и икономическа помощ Украйна може да победи Русия. Ако успее, е по-малко евентуално нашите бойци да рискуват живота си, защитавайки по силата на контракта съдружниците на Съединени американски щати, които Русия също заплашва.

Как наподобява провалянето за Путин? Оцеляването на Украйна като сигурна, самостоятелна и стопански жизнеспособна страна. Това значи Украйна със предпазени граници, които включват Одеса и забележителна част от черноморското крайбрежие, както и мощна, добре въоръжена войска и действителен завършек на военните дейности.

Това в идеалния случай би трябвало да включва връщането под украински надзор на всички територии, завзети от 24 февруари и в последна сметка на земите, откраднати през 2014 година, в това число Крим. Такъв мир е вероятен единствено когато Путин осъзнае, че е съществено надвит и към този момент не може да реализира задачите си да господства в Украйна или в която и да е друга страна със мощ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР