Група ръководени от републиканците щати, индустриални групи за изкопаеми горива

...
Група ръководени от републиканците щати, индустриални групи за изкопаеми горива
Коментари Харесай

Водени от Републиканската партия щати и индустриални групи искат от Върховния съд да блокира правилото на Байдън за „добрия съсед“ за замърсяване

Група ръководени от републиканците щати, индустриални групи за изкопаеми горива и комунални услуги подадоха незабавна молба до Върховния съд в сряда, с искане да блокира използването на правилото за „ добър комшия “ на администрацията на Байдън – правилник за понижаване на нездравословния смог и въздух замърсяване, което се носи надолу по вятъра и през държавните граници.

Законът за чист въздух изисква от Агенцията за запазване на околната среда понякога да преразглежда и преразглежда междущатското предписание за замърсяване, с цел да се увери, че е в сходство с най-новите здравни инструкции и науката. EPA ускори правилото през март в границите на краен период, избран от съда, откакто то изчезна без актуализиране по време на администрацията на Тръмп.

Преразглеждането изисква 23 щата, които не дават отговор на условията, да се придържат към правилото, което не разрешава смогът и замърсяването на въздуха от електроцентралите и тежката индустрия да преминат в други щати и да влошат качеството на въздуха. Например, в случай че една страна, генерираща озон и смог посредством своите електроцентрали, работещи с въглища, изпрати тези замърсители в друга прилежаща страна, това може да е в нарушаване на правилото.

 Фабрика Climeworks със своите вентилатори пред колектора, всмукват околния въздух и го изпускат, защото значително рафиниран CO2 посредством вентилатори откъм гърба се вижда в електроцентралата Hellisheidi покрай Рейкявик на 11 октомври 2021 година - Фабриката Climeworks е в контейнери в ИСЛАНДИЯ сходни на тези, употребявани в морския превоз, са подредени по двойки на височина 10 метра (33 фута). Вентилаторите пред колектора засмукват околния въздух и го освобождават, значително рафиниран от CO2, през вентилатори откъм гърба. (Снимка от Halldor KOLBEINS / AFP) (Снимка от HALLDOR KOLBEINS/AFP посредством Getty Images) Фабрика Climeworks със своите вентилатори пред колектора, всмукват околния въздух и го изпускат, защото значително рафиниран CO2 посредством вентилатори откъм гърба се вижда в електроцентралата Hellisheidi покрай Рейкявик на 11 октомври 2021 година - Фабриката Climeworks е в контейнери в ИСЛАНДИЯ сходни на тези, употребявани в морския превоз, са подредени по двойки на височина 10 метра (33 фута). Вентилаторите пред колектора засмукват околния въздух и го освобождават, значително рафиниран от CO2, през вентилатори откъм гърба. (Снимка от Halldor KOLBEINS / AFP) (Снимка от HALLDOR KOLBEINS / AFP посредством Getty Images) Halldor Kolbeins/AFP/Getty Images

Правилото се оспорва в голям брой съдилища, само че до момента нито един от тези случаи не го е блокирал сполучливо. В своята молба до Върховния съд републиканските щати и индустриални групи декларират, че проектът на Байдън за EPA заплашва надеждността на електрическата мрежа на нацията. Съдът евентуално ще изиска отговор от EPA, преди да предприеме дейности по настояването.

„ Планът нанася непоправими стопански вреди на Щатите и други всеки ден, до момента в който остава в действие “, пишат вносителите на петицията в сряда. „ Още по-лошо е, че проектът евентуално ще аргументи изключителни обстановки в електрическата мрежа, защото доставчиците на електрическа енергия се напрягат да се приспособят към изискванията на федералния проект. За да предотврати тези вреди, Съдът би трябвало да се намеси в този момент.

За да се придържат към обновеното предписание, тежката индустрия и електроцентралите ще би трябвало да бъдат оборудвани със профилирано съоръжение за надзор на замърсяването и да го употребяват през пиковия сезон на озона, който варира от страна до страна. Правилото е част от набор от правила на EPA, които по едно и също време понижават замърсяването, което може да бъде нездравословно за човешкото здраве, само че също по този начин имат резултат на понижаване на затоплящото планетата замърсяване от електроцентрали, работещи с въглища.

CNN се обърна към EPA за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР