Група перуански депутати внесоха предложение за импийчмънт на президента Дина

...
Група перуански депутати внесоха предложение за импийчмънт на президента Дина
Коментари Харесай

Кризата в Перу се задълбочава, депутати поискаха импийчмънт на президента

Група перуански депутати внесоха предложение за импийчмънт на президента Дина Болуарте по-късно повече от месец на власт. Като причина се показва " непрекъсната морална некадърност ".Предложението за премахване на Болуарте идва в разгара на бурни митинги след импийчмънта и ареста на предшественика ѝ Педро Кастийо предишния месец. От началото на митингите са починали минимум 56 души.

„ Хората са прави. Перу би трябвало да се надигне и да поддържа хората от провинцията, тъй като държавното управление пратиха в пандиза президента Кастийо “, споделя Бети Торес.

Болуарте твърди, че протестиращите са екстремисти.
Политическата рецесия в Перу може да продължи по пътя на насилието, гибелта и разрухата или може да се позволи спокойно, посредством разговор и народна власт.
Дина Болуарте, президент на Перу

Предложението за импийчмънт е подписано от 28 леви членове на Конгреса, които поддържат Кастийо. За внасянето на предлагането се изискваха най-малко 26 подписа. Сега предлагането би трябвало да бъде утвърдено с 52 гласа, с цел да може да бъде разисквано в Конгреса, там то би трябвало да получи поддръжката на две трети от членовете на Камарата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР