Група местни жители на Кемерово обявиха награда от 12 милиона

...
Група местни жители на Кемерово обявиха награда от 12 милиона
Коментари Харесай

В Кемерово са бесни! 12 милиона награда за главата на украинеца, излъгал за 300 жертви в мола

Група локални поданици на Кемерово оповестиха премия от 12 милиона рубли за залавянето на украинския шегобиец Евгений Волнов, който популяризира слуховете за 300 жертви след адския пожар в комерсиалния център „ Зимная вишня “ в града. Това заяви деятел, оповестяват международните медии.

„ Аз и приятелите ми сме шокирани и от нещастието, и от държанието на този шегобиец. След като следствените органи на Русия заведоха против него дело, ние взехме решение да ускорим процеса, разбирайки, че той да бъде докаран тук от чужбина ще бъде много мъчно “, разясни деятелят и добави, че един от неговите другари е изгубил родственици в нещастието.

Четете още: Украински блогър си направи жестока смешка и пусна слух, че починалите в Кемерово са 300

„ Мислите ни са с него, също още един наш другар реши да даде за крайната сума на премията и да накаже провокатора, който направи това гнусно шоу на гърба на нещастието “, сподели още мъжът.

В същото време някои медии, базирайки се на обществените мрежи в Русия, оповестиха, че Волнов самичък е популяризирал информацията за премията за своето залавяне.

Четете още: Това е героят от Кемерово, видял подпалвача и избавил 30 деца, историята на подвига му се препредава от човек на човек

По-рано денем съдът задочно арестува Волнов. Заведено е наказателно дело по публикация 282 Наказателен кодекс на Русия („ Провокиране на злоба или омраза “).

Волнов разгласява запис на телефонен диалог със чиновник на кемеровската морга в YouTube-канала си на 25 март. В записа той се показва за правосъден специалист и декларира на своя събеседник, че той би трябвало да чака минимум 300 натрупа на починали при пожара. След това в обществените мрежи и месинджърите бе публикувана информация за подобен брой жертви.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР