Група македонски граждани са създали група във Фейсбук, призоваваща за

...
Група македонски граждани са създали група във Фейсбук, призоваваща за
Коментари Харесай

Македонци откачиха, готвят насилие срещу българи

Група македонски жители са основали група във Facebook, призоваваща за принуждение против българи и българофили.

В групата, озаглавена " Хайде да плюем по българи и българофили " (Ајде да плукаме по бугари и бугараши), беше насочен апел за физическо принуждение върху българофилите и нахлуване на българските туристи в Македония. Стената сред Македония и България би трябвало да е най-високата стена, показва се в един от постовете.

Преди дни на страницата са оповестени и описи с имената на македонски и български жители с българско национално съзнание, за които се приканва да бъдат търсени и унижавани.

За скандалната група алармира и евродепутатът Ангел Джамбазки.

По мотив оповестените описи той показва, че те са за " храчене, гонене, остракиране, унижение. Списъците на българите " врагове " на титовия, антибългарски македонизъм, в Македония. Списъци, правени в страна, която желае да е част от Европейски Съюз ".

Той декларира, че правата на македонските жители с българско съзнание се нарушават от най-малко три десетилетия и акцентира, че им е отказано правото на свободно сдружаване, на самоопределяне, на независимост на словото или да бъдат част от преамбюла на Конституцията на страната.

По тази причина Джамбазки приканва външният ни министър Екатерина Захариева да реагира неотложно и остро пред македонския дипломат и да окаже консулска отбрана на лицата с българско съзнание, включени във въпросния лист, който той дефинира като " срамен ".

Джамбазки упорства на въпросните лица да бъде оказана и защита от Министерството на външните работи на Северна Македония.

" Винаги ревете мощно за всевъзможни човешки " права ". Срещу " езика на омразата ". За " полезностите на Европейски Съюз ". Хайде в този момент да Ви видя, кой ще се осмели да се опълчи на правата " партийна " линия за безусловна и незабавна поддръжка за участие на последния титовистки концлагер в Европейски Съюз, кой от Вас ще реагира, ще осъди, ще се възмути ", обръща се българският евродепутат към македонските жители и ги приканва да рапортуват постовете на въпросната страница за " тирада на омразата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР