Група Equinox ще представи България на първия полуфинал на песенния

...
Група Equinox ще представи България на първия полуфинал на песенния
Коментари Харесай

Група Equinox представят България в първия полуфинал на "Евровизия" днес

Група Equinox ще показа България на първия полуфинал на песенния конкурс " Евровизия " в Лисабон довечера. Шоуто ще се предава онлайн по публичната БНТ1 от 22 ч. довечера, а за българите в чужбина - по Българска национална телевизия Свят.

Еquinox, предвождани от певицата Жана Бергендорф, ще се борят за място на финала на " Евровизия " на 12 май с още 18 страни - Азербайджан, Исландия, Албания, Белгия, Чехия, Литва, Израел, Беларус, Естония, Македония, Хърватия, Австрия, Гърция, Финландия, Армения, Швейцария, Ирландия и Кипър. Това са и страните, сред които българите ще могат да избират и

от които може да се гласоподава за българските представители,

защото по правилник не можеш да подкрепиш страната, на чиято територия се намираш. За Equinox могат да гласоподават и българите от шестте автоматизирано класиращи се за финала страни - Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, плюс домакина Португалия.

Equinox са основани особено за състезанието, а съставът им е интернационален - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Те ще излязат под номер 10 с песента Bones, написана от Борислав Миланов и продуцирана от Symphonix International - същите, с които Българска национална телевизия си партнира за второто място на Кристиан Костов от предходната година и четвъртото на Поли Генова от 2015 година

Букмейкърите подреждат България на шесто място

което значи и класиране в 10-ицата за съботния край. На него ще вземат участие 26 страни - по 10 от двата полуфинала плюс 6-те автоматизирано класирали се страни. Тази година състезанието се организира в Лисабон, откакто предходната година победител бе португалецът Габриел Собрал с нежната балада Amor a dos pelos.

Гласуването стартира незабавно след края на последната конкурсна ария. От България то ще става по телефон и посредством SMS на номерата, изписани на телевизионния екран, както и посредством формалното мобилно приложение на състезанието. Може да се гласоподава до 20 пъти, само че не и за представителя на страната, на чиято територия се намирате. Българите в чужбина могат да открият каналите, които ще излъчват състезанието - а посредством тях и съответните номера - на специфичната страница на Българска национална телевизия за " Евровизия ".

Резултатите на участниците са композиция от вота на публиката и този на професионалните журита за всяка страна. Както и феновете, те не могат да поддържат своя представител. В българското жури вземат участие Мая Райкова, Алексей Василев, Мария Мутафчиева, Лора Коцева и Калин Вельов. Другата специфичност е, че България може да гласоподава единствено в полуфинала, в който взе участие. Вторият, на 10 май, също ще бъде излъчен от 22 ч. по Българска национална телевизия.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР