Група доброволци създадоха нова дарителска платформа с 0% комисионна! Тя

...
Група доброволци създадоха нова дарителска платформа с 0% комисионна! Тя
Коментари Харесай

Платформата, която ще замести HelpKarma

Група доброволци сътвориха нова дарителска платформа с 0% комисионна! Тя носи името Подкрепи.бг, а концепцията за нея се зароди след абсурда с фондация HelpKarma, която събира дарения за разнообразни акции, най-често за лекуване на хора. През ноември предходната година следствие на Мария Цънцарова откри, че притежателят на фондацията Константин Кръстев е раздавал стремглави суми под формата на хонорари, бонуси и даже заем на IT експерта в компанията Славчо Славчев.

Още тогава експерти от IT сферата изпитаха потребността да защитят достойнството на общността си и да свършат работата на Славчо… гратис! Затова оповестиха, че  възнамеряват да основат безвъзмездна дарителска платформа, която да замести HelpKarma. Днес тя към този момент е реалност – Покдкрепи.бг е дело на доброволци от IT средите, адвокати, счетоводители, маркетолози, медици, представители на Неправителствени организации.

„ Обединява ни желанието да създадем подобрим дарителската среда в България като създадем оптимално транспарантна платформа за дарения, която да се устоя от членски импорт и дарения към нея, а не от % комисионна от акциите, които минават през нея “, пишат уредниците.

Новата платформа доста понижава възможностите за злоупотреби с дарените средства, както от уредниците на акции, по този начин и от вътрешния екип на дарителската платформа. И с цел да бъде изцяло транспарантна активността на сдружението, то регистрира всяко свое деяние на формалния уебсайт. Към момента то има 17 члена и към 30 дейни доброволци, провело е над 100 работни срещи и е вложило над 1000 часа в основаването на платформата.

„ Целта на плана е не просто да създадем работещо техническо решение, а да изградим устойчива организация, която да оказва помощ както за популяризирането на идеите, по този начин и да дава отговор за правомерното и транспарантно прилагане на генерираните през нея средства “, разяснява Георги Иванов, един от основателите на плана. За да бъде завършен обаче, сдружението има потребност от още доброволци.

„ Има много работа, а потенциалът ни сега не е задоволителен, тъй че всеки, който има предпочитание да помогне, е добре пристигнал! За момента дейните доброволци сме към 30 души. Както се сещате, всеки от нас си има работа и действаме по плана в свободното си време, което въздейства на скоростта на осъществяване ".

Ако желаете да станете доброволец, би трябвало единствено да попълните регистрационната форма на www.podkrepi.bg и екипът ще се свърже с вас. Защото положителното няма цена!

 
Хейтминутка: Случаят " Хелпкарма "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР