Група депутати от Консервативната партия вярват, че премиерът трябва да

...
Група депутати от Консервативната партия вярват, че премиерът трябва да
Коментари Харесай

Консерватори зоват Джонсън за Брекзит и без сделка

Група депутати от Консервативната партия имат вяра, че министър председателят би трябвало да се придържа твърдо към по-ранното си заричане за сюжет без договорка с Европейски Съюз, заяви The Guardian късно в неделя.

Според някогашния министър на кабинета Иън Дънкан Смит, Джонсън би трябвало да бъде подготвен да спре договарянията, в случай че не се реализира прогрес, като добави, че чиновниците на Европейски Съюз са тези, които би трябвало да бъдат гъвкави, " в случай че желаят договорка ".

Бившият министър Дейвид Джоунс съобщи, че има дребен късмет за пробив , в случай че позициите на партиите останат надалеч една от друга, както ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели по-рано.

По същото време редица депутати показаха угриженост по отношение на вероятен сюжет без договорка, като обявиха, че е от решаващо значение да продължат да водят договаряния.
 Най-тежки последствия от Брекзит се обрисуват за Ирландия
Най-тежки последствия от Брекзит се обрисуват за Ирландия

Огромни промени в търговията и в напредването...

" Никоя договорка не би била ужасна. Така че продължаването на договарянията е добра вест ", сподели Деймиън Грим, някогашен министър на кабинета.

Припомняме, че Джонсън предизвести, че двете договарящи страни към момента са доста надалеч по някои основни въпроси.

Джонсън даде изявление за " Скай нюз " след . Двамата се съгласиха да продължат договарянията и другата седмица. Двете страни бяха наложили краен период неделя за преустановяване на комерсиалните договаряния , с цел да може да ратифицират вероятно съглашение до 1 януари 2021 година, когато завършва преходният интервал и Англия публично напуща единния пазар и митническия съюз на Общността.

Страхувам се, че ние към момента имаме доста огромни разлики по някои основни неща, разяснява Джонсън, само че разясни, че все още има вяра. Според него по-вероятно е да не бъде реализирано съглашение. Той сподели още, че Европейски Съюз е отхвърлил предлагането му да договаря с евролидерите.

Министър-председателят повтори, че Англия не може да остане заклещена в регулаторната орбита на Европейски Съюз и още веднъж ще поемат надзор над риболовните си води от 2021 година

По думите му най-хубавото нещо за всеки е да бъде подготвен за търговия под разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел разяснява, че всичко би трябвало да се направи за реализиране на комерсиално съглашение.

" Всяка опция за реализиране на съглашение е добре пристигнала ", сподели тя на конференция в Берлин.
 Джонсън: Да се готвим за Брекзит без договорка с Европейски Съюз
Джонсън: Да се готвим за Брекзит без договорка с Европейски Съюз

Австралийски връзки с Европейски Съюз от 2021 година чака Лондон

Европейската комисия в изключителни случаи, с цел да смекчи последствията от възможен неуспех на договарянията с Англия за подписване на комерсиално съглашение.

отбелязва, че в този момент има огромна неопределеност дали може да бъде подписана комерсиална договорка до 1 януари 2021 година

Двете договарящи страни не могат да реализират съглашение по три основни тематики: лоялна конкуренция, риболовът в английските води и механизъм за разрешаване на бъдещи разногласия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР