Група държави с обединени икономики закупува значителни количества злато в

...
Група държави с обединени икономики закупува значителни количества злато в
Коментари Харесай

БРИКС се запасяват със злато в опит да детронират долара

Група страни с обединени стопански системи закупува обилни количества злато в подготовка за понижаване на зависимостта си от щатския $.

Групата БРИКС, състояща се от пет огромни разрастващи се стопански системи, непрестанно усилва притежанието си на злато и се чака тази наклонност да се резервира през идващите години.

Според Франк Холмс, основен изпълнителен шеф и основен капиталов шеф на US Global Investors, това придвижване , изключително забележителното струпване на злато от страна на Китай, допуска, че международната стопанска система претърпява разединение.

Страните от БРИКС надминаха страните от Г-7 по дял в международната стопанска система на база паритет на покупателната дарба, което се случва за първи път в историята.

По данни на Световния съвет по златото през актуалната година Китай са нараснали запасите си със 102 тона злато.

Анализаторите считат, че златото ще бъде от основно значение за основаването на нова валута, самостоятелна от щатския $, който от към 100 години служи като съществена международна аварийна валута.


 


Твърди се, че страните от БРИКС са в начална фаза на основаване на нова платежна система и валута, с цел да се освободят от световната взаимозависимост от щатския $.

Въпреки това някои критици, измежду които милиардерът Чамат Палихапития, настояват, че опитите на Китай да понижи потреблението на $ ще бъдат безполезни, в случай че резервира връзката на юана с $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР