Група членове на Конгреса на САЩ пътува до Тайван, за

...
Група членове на Конгреса на САЩ пътува до Тайван, за
Коментари Харесай

Посещението на членове на Конгреса на САЩ в Тайван ще привлече вниманието на Китай

Група членове на Конгреса на Съединени американски щати пътува до Тайван, с цел да организира диалози с президента Цай Инг-уен в символ на поддръжка, който сигурно ще притегли вниманието на Китай, който се опълчва на сходни визити и ги преглежда като предизвикателство към претенциите си за суверенитет над острова.

Посещение на тогавашния ръководител на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван преди две години докара до изпращане на военни кораби и военни самолети от Китай до всички страни на демокрацията на самоуправляващия се остров и изстрелват балистични ракети във водите наоколо.

На среща в четвъртък с госпожа Цай, представителят Майк Галахър, републикански ръководител на определения комитет на Камарата на Китайската комунистическа партия, акцентира двупартийната поддръжка за партньорството сред Съединени американски щати и Тайван, което той разказа като „ по-силно и по-солидно от всеки път в този момент “.

Съединени американски щати, както множеството страни, не признават публично Тайван за страна само че поддържа постоянни неофициалн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР