Група „Акага” отбелязва 27 години с концерт на 9 октомври.

...
Група „Акага” отбелязва 27 години с концерт на 9 октомври.
Коментари Харесай

27 години група „Акага”

Група „ Акага” отбелязва 27 години с концерт на 9 октомври. В студиото на „ 120 минути” Калин Вельов разкри, че той е кръстник на групата.

„ Имахме брейнсторминг с Акага по какъв начин да се споделя бандата, всеки си избираше някакви подобаващи имена и в действителност аз разговарях със сестра ми един ден, която е доста към книгите и историята, и тя ми даде една книга – Сказания и митове за хан Аспарух, и там прочетохме, че Акага е прабългарска жрица, която е бабата, отгледала хан Аспарух. Оттам името ни хареса, всички го одобрихме и по този начин.

На въпроса какъв брой време е трябвало да мине, с цел да стартират да изкарват пари от тази работа, музикантите споделиха, че към момента не е минало времето.

„ Преди да стартираме да свирим, в България нямаше перкуси и конги и трябваше да вървим на Женския пазар да уговаряме бъчвар, който да направи корпуса на конгата, телешка кожа”…, спомни си Калин Вельов.

На въпроса за какво в групата няма жена, Красимир Куртев сподели:

„ Като деца имахме фантазия да създадем фънкарска група, а другояче, по класическия модел на Оркестър без име, тогава към Кремиковци желаеха да ни сложат жена, тъй като трябваше да свирим на някакви банкети, само че ние отказахме”.

В новия албум, който излиза дружно с концерта на 9 октомври, са записани 10 песни, които не са издавани в нито един албум на „ Акага”, изясни Иво Казасов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР