Грозна разправия с обиди и нападки между депутати беляза приемането

...
Грозна разправия с обиди и нападки между депутати беляза приемането
Коментари Харесай

Грозни сцени и обиди между депутатите съпътстват приемането на парламентарния правилник

Грозна препирня с обиди и нападки сред депутати беляза приемането на парламентарния устав в сряда. Дрязгите бяха най-вече сред водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и Манол Пейков от „ Демократична България “, а мотив стана изявлението на Явор Божанков, към този момент народен представител от „ Продължаваме промяната “ по време на приемането на текстове от правилника.
Божанков съобщи, че от " Възраждане " демонстрират двоен стандарт към НПО-ата и загатна брачната половинка на водача на партията. Той укори партията, че няма нищо срещу неправителствения бранш, " когато дамата на Копейката усвоява пари с НПО-та от неприятни западни компании ".

Костадин Костадинов обаче не му остана задължен и изиска от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков да се намеси и да не дава думата на " сбъркани хора с нетрадиционна ориентировка да трансформират това място тук в помийна яма, позорище, да служи за подбив и насмешка ".

Манол Пейков от своя страна също настоя парламентарният началник да не разрешава на водача на " Възраждане " да държи подобен език и да ги наскърбява. " Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано. Винаги мога да ви назова " Коцето късопишков, имам поради човек, който написа с къси букви ", обърна се той към Костадин Костадинов.

" И всеки идващ път, когато в наличието на президента, вие употребявате обидни думи, ще отвърнем. Нещата минават на махленско равнище, по този начин политика не се прави ", сподели още Пейков.
" Няма по какъв начин сбъркани хора да ме уязвят. Въпросът е различен, не трябва да допускате простащината на " доносническа България " да надвива ", отвърна Костадинов и се възмути, че изявленията им са били чути от възпитаници, посетители на Народното събрание, които в този миг бяха на балкона в пленарната зала.

" Тези деца на балкона слушаха дебелашки изявления от един тъпанар, от един клеветник. Направете нужното да изхвърлите тази наслойка от Народното събрание, тъй като другояче ние ще я изхвърлим, разбрахте ли ме ", изнервено се развика Костадинов по адрес на Пейков.

Росен Желязков пък наказа Костадинов със забележка за държанието му и даде 10-минутна отмора, откакто и депутати от " Възраждане " наскачаха от местата си. След подновяването на съвещанието Желязков наказа със забележка и Манол Пейков, като посочи, че е взел решението, откакто е прегледал експресна стенограма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР