Грозен скандал с дискриминационен елемент тресе редиците на ПП-ДБ от

...
Грозен скандал с дискриминационен елемент тресе редиците на ПП-ДБ от
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Богомил Манчев и бизнесмен около ПП-ДБ дискриминират: Не пускат цигани в басейните си

Грозен скандал с дискриминационен детайл тресе редиците на ПП-ДБ от неделя, когато стана ясно, че един от най-големите плувни комплекси в Банкя не позволява роми до открития плаж. По разпореждане не на кого да е, а на притежателя - претендент за народен представител, покровител, симпатизант и донор на дясно-центристката коалиция Румен Димитров и формалния притежател на водния атракцион Богомил Манчев. 


Богомил Манчев

От през вчерашния ден ромската общественост се кани да сезира Комисията за отбрана от дискриминация, откакто позорно и срещу всички европейски правила за тъждество (както и написаните в родната конституция - б.р.) млади фамилии от етноса са били изгонени от достъп до басейна в курортния град. 



Първи за случилото се сигнализира Огнян Исаев, държавник и бранител на правата и свободите на ромите, който разкри шокиращи детайлности за метода, по който се третират по-мургави представители: 

" Млада двойка през днешния ден взема решение да се разхлади в един от най-прословутите плаж-басейни до столицата - Aquabankya. Заедно с друго приятелско семейство с дете на годинка се подреждат на опашката пред входа. Още при появяването им, охранител-билетопродавач се насочва към тях, с цел да им каже, че няма места. Казва го единствено на тях, макар че след тях има още хора.

Те се отдръпват встрани и изчакват, с цел да видят с очите си по какъв начин хората след тях влизат. Ппи този неприличен и позорен процес те се пробват да търсят отговор от овластения надзирател. Хъката-мъката, туйто-онуйто... върти, сучи и подвига плещи като увяхнало мушкато на слънце. Изнервен към този момент, несъзнателно измърморва " от вътрешната страна по този начин ми споделят ". Тогава се прави опит за диалог с шефа. Нямало го. Малката група продължава да чака в профил в жегата с едногодишното дете. Вече даже не толкоз да влезе, а да получи някакво правдоподобно пояснение. На този декор понякога има някакъв кух смях от вида " пре*бахме ги ", написа Исаев за случилото се в басейна, благосъстоятелност на акционерното сдружение " Воден свят ".

Справка на Lupa.bg сочи, че въпреки Румен Димитров да е апетитен от години за началник (като шеф, а тук-там попада и като притежател на комплекса - б.р.) на сдружението, в действителност в Търговския указател то е под шапката на атомния специалист и предприемач Богомил Манчев и сина му Петър. 

Исаев продължава:

" В един миг охранителите схващат, че могат да станат известни - тъй като това е чиста и ясна индиректна расова дискриминация. Изведнъж от небето пада една маса с барбарон тъкмо за тях - 4-ма възрастни и едно дете. А пред очите им не престават да влизат още десетки души, които въобще не са се развълнували от идващото се - " ко ме бърка мен " нрав.

Разбира се, напълно естествено групата отхвърля и се прибира брутално смазана. Момчето и момичето са съвсем квалифициран строителен инженер и здравна сестра в огромно столично здравно заведение. Това конкретизиране го върша, тъй като нормално се изяснява, че " клиентът би трябвало да е просветен, културен, изкъпан... ", а може да добяват " клиентите да не са черни, циг@ни, бежанци... ". Все едно лекции ще изнасят, а няма да употребяват някаква услуга, за която си заплащат крепко ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР