Groupe Renault и Nissan обявиха, че двете компании се превръщат в

...
Groupe Renault и Nissan обявиха, че двете компании
се превръщат в
Коментари Харесай

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление

Groupe Renault и Nissan оповестиха, че двете компании се трансформират в първите автомобилни производители, които ще си сътрудничат в областта на системите за автономно управление с колоса Waymo, който е част от Google.

Ексклузивното партньорство на Groupe Renault и Nissan с Waymo обгръща Франция и Япония, и първоначално ще бъде съсредоточено върху системите за автономно транспортиране на хора и товари.

Новото партньорство ще има за цел също така обединяването на напъните за проучването на правовите, търговски и регулаторни проблеми, които би трябвало да бъдат решени за въвеждането на автономните коли в всекидневието. На по-късен стадий от развиването на отношенията сред страните е възможно сътрудничеството да бъде пренесено и на територията на други страни.

"Това е идеална опция да предложим нашата технология на глобалната сцена, с иновативни партньори ", разяснява Джон Крафчик, изпълнителен шеф на Waymo. "С мащабите и достигането на продуктите на Алианса, нашата система Waymo Driver може да предложи промяна на решенията за мобилност като обслужва безопасно пътници и артикули във Франция, Япония и други страни ".

"Историята на утрешната подвижност ще бъде написана дружно със сътрудничеството на Алианса и Waymo, които са индустриални водачи, разкриващи нови перспективи за услугите за подвижност без шофьор ", споделя Тиери Болоре, изпълнителен шеф на Groupe Renault.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР