Гробът на любимия на поколения комик Георги Парцалев пустее забравен,

...
Гробът на любимия на поколения комик Георги Парцалев пустее забравен,
Коментари Харесай

Гробът на Парцалев е оставен на произвола ! Ето какво се случва с тези на други любимци

Гробът на обичания на генерации комедиант Георги Парцалев пустее пропуснат, написа „ Телеграф “. В последния ден на октомври, когато се навършиха тъкмо 33 година от неговата загуба, едно свежо цвете не подсети за годишнината му. Вечният дом на звездата от „ С деца на море “, „ Неочаквана почивка “, „ Тримата от запаса “ и доста други кино класики се намира на видно място в Централните софийски гробища и макар че е директно до огромната алея, стои занемарен.

От кумова срама са забодени три дребни храста и една китайска пластмасова роза, с цел да припомнят на минаващите около него, че под черния монумент почива всеобщ любим.

Листа

На метри преди него се намира и гробът на Стоянка Мутафова, от чието рождение се навършиха 100 година през февруари. През 2019 година тя бе положена при огромната си обич – артиста и режисьор Нейчо Попов, на който остана вярна повече от половин век.

За разлика от Парцалев, който към този момент няма живи директни родственици, дъщерята на Госпожа стихийно злополучие Мария Грубешлиева очевидно постоянно посещава мястото и не оставя вазата без свежи цветя.

Така е и на паметника на звездата от НЛО Велко Кънев. Пред него бяха сложени червени и жълти хризантеми в бутилка от минерална вода, а падащите есенни листа са усърдно почистени. Там обаче казусът е различен – буквите на името му, издялани в камъка, са толкоз избледнели, че би трябвало доста деликатно вглеждане, с цел да ги разчетеш.

Кавал

Редовно почистван от шума е гробът на националната певица Стефка Съботинова, прочула се и в Холивуд с „ Притури се планината “. Около мраморната част са сложени по един ред теракотни плочки, а най-после е зейнала дупка, в която може да попадне някой по-разсеян. Световна популярност получи с шлагера си „ Кавал свири “ и композиторът Петър Льондев – година преди той да си отиде, Лейди Гага я употребява в собствен биографичен филм. 4 лета след гибелта му обаче няма кой да му направи монумент, а още стои погребалният дървен кръст.

Същото е ситуацията и с други двама любимци от театралната сцена – Виолета Гиндева и Николай Николаев, прочут като Бате Николай от „ Сладкарница Захарно петле “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР