Грипната обстановка на много места започна да се усложнява, а

...
Грипната обстановка на много места започна да се усложнява, а
Коментари Харесай

Грипната обстановка се усложнява. В някои области болниците са пълни, а пикът на епидемията тепърва предстои

Грипната конюнктура на доста места стартира да се усложнява, а пикът още не е пристигнал. В доста лечебни заведения в страната към този момент не доближават кревати. В същото време мръсният въздух в допълнение усложнява епидемиологичната конюнктура, оповестява Inews.

Грипна зараза към този момент бе оповестена в една трета от областите в страната, а упованията са, че пикът на болестта ще е тази седмица. След това ще последва внезапен спад. За да се ограничи разпространяването на грипа, дружно с епидемията в засегнатите общини, е въведена и почивка. Училищата в множеството рискови области, както и в София, остават затворени идната седмица.

Усложненията от грипа препълниха лечебните заведения. В Пловдив и Пазарджик, да вземем за пример, не досигат кревати и се постанова да търсят спомагателни, оповестява Нова телевизия. Лекарте предизвестяват са съществени затруднения след заболяване. Болниците в Пазарджик и Пловдив са цялостни най-вече с пациенти, получили пневмонии в резултат на вирусната зараза.

Между 10 и 12 деца дневно постъпват в пазарджишката болница с затруднения от грипа. Най-уязвими са тези сред 1-5 годишна възраст. Най-честите затруднения от грипа при децата са бронхити, ларингити и пневмонии, предизвестяват лекарите. " Изкара грипа, само че не съумя да се доизлекува детето. Сега сме с двустранна пневомния. Заразяването - имаме батко, който върви на градина и най-вероятно е станало от него ”, споделя Галина Дъбова.

Усложненията от грипа се оказват и рискови за хората над 50-годишна възраст, тъй като отключват съпътстващи болести, които могат да доведат до съдбовен край. " Аз взех решение, че съм се излекувала и потеглих на работа, тъй като в действителност се усещах, че съм по-добре, до момента в който преди пет дни отново се почувствах доста зле. Направиха ми фотография и се оказа, че имам двустранна бронхопневмония ”, споделя Екатерина Илова, пациентка от град Белово.

" Има 120 индивида сега, от които 80 от тях са с пневмонии. Това значи повече от 60-70% от болните, които лежат сега са с възпалителни процеси на белите дробове. Тогава, когато се появят на фона на лекуване на вирусна зараза, се появят болки в гърдите, кашлица и обособяване на секрет, това към този момент приказва за утайване на една бактериална зараза след вирусите ”, изяснява доктор Георги Станчев, шеф поделение " Вътрешни заболявания " МБАЛ-Пазарджик.

Неправилното самолечение е една от аргументите да попаднем в болничното заведение. " Антибиотиците лекуват бактериите, а не вирусите. При характерен грип антибиотиците не оказват помощ ”, безапелационен е доктор Георги Цигаровски, фамилен доктор в Пловдив. Специалистите предлагат никога да не прибягваме до самолечение, а да потърсим в точния момент лекарска помощ, с цел да не получим затруднения от грипа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР