Грипната епидемия настъпва! Вижте къде е възможна ваканция! Все повече

...
Грипната епидемия настъпва! Вижте къде е възможна ваканция! Все повече
Коментари Харесай

Грипната епидемия настъпва! Вижте къде е възможна ваканция!

Грипната зараза настава! Вижте къде е допустима почивка! Все повече области се чака да разгласят грипна зараза до края на деня. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред.

Очаквам до края на седмицата една трета от България към този момент да бъде в епидемиологични стойности, сподели още доцент Кунчев. Обмисля се грипна почивка за учениците от Варна, при тях процентът на отсъствия от учебно заведение е много по-голям, евентуално с оповестяването на зараза, което може да се случи през днешния ден или на следващия ден.

Към областите с грипна зараза евентуално ще се прибавят Плевен, Бургас и Варна, изясни още той. Много покрай техните стойности са Ямбол, Пазарджик, Перник и София област.

Всички, които работят и вървят на учебно заведение, виждат, че има отсъстващи и в София, равнището на заболеваемост в този момент пораства, само че към момента е надалеч от епидемиологичните стойности, означи доцент Кунчев за ситуацията в столицата.

„ По разпоредба е записано, че ограничения се вземат при 30% отсъствия на учениците “, сподели той, само че посочи, че в случай че се вижда, че случаите се усилват, няма потребност да се чака. По -добре е да не контактуват и да понижим заразяването, уточни основният държавен здравен контрольор.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР