Грипът засяга различни органи и системи в организма. Най-често се

...
Грипът засяга различни органи и системи в организма. Най-често се
Коментари Харесай

Инфекционистът д-р Трифон Вълков: Болният от грип може да развие всички симптоми за 24 часа

Грипът визира разнообразни органи и системи в организма. Най-често се заразяват децата и възрастните. Ако заболелият няма ваксина, може да си приложи някой от ефективните препарати. Колкото по-рано стартира техният банкет, толкоз по-ефикасен ще е резултатът - най-добре в първите 48 часа. Така може да чакаме бързо секване на симптоматиката. Това съобщи инфекционистът доктор Трифон Вълков в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Грипът е единственото заболяване, при което може да се уточни даже часът на разболяване. Тогава е регистрирана първата болестна демонстрация. В рамките на едно денонощие човек може да развие всички признаци. Всичко стартира доста остро - със суха, мъчителна кашлица ", съобщи той. 

Според него грипът протича по нормалния метод. " Надяваме се да са по-малко пациентите със съществени недоволства и приетите в болница. Противогрипната ваксина доста оказва помощ за това, въпреки да не обезпечава 100% имунитет. Очакваме недоволствата да са по-леки като тежест и интензитет. За 10-14 дни след имунизация се създават антитела. Има аргумент да се сложи ваксина преди началото на грипната зараза ", разяснява медикът. 

Относно заразяването с морбили д-р Вълков съобщи, че това е изострен вирус.

" Това е една от шарките, която се характеризира с висока степен на заразност; целотелесна зараза, протичаща в три стадия. Често се стига до усложнения. Някои от тях се следят и 10-15 години след преболедуване. Проблемът може да бъде решен с всеобща имунизация. Вирусът не е високо непостоянен. Двете дози от имунизацията против него се слагат на възраст 13 месеца и 12 години. Около 12-14 години след имунизацията 20% от хората, които не са се срещали с инфекцията, може да се разболеят от морбили ", съобщи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР