Грипът поваля болните в рамките на два часа.Това каза в

...
Грипът поваля болните в рамките на два часа.Това каза в
Коментари Харесай

Кантарджиев каза за колко време ни поваля грипът и какви са симптомите

Грипът поваля болните в границите на два часа.

Това сподели в ефира на bTV Radio епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизиране на Столична община. Той изясни по какъв начин можем да отличим грипа от ковид.

" Разликата сред грипа и ковид е, че той те гепва за два часа. Получаваш висока температура, болки в мускулите, болежка в гърлото, усложнение в дишането, кашлица и просто за два часа се сриваш и не можеш да станеш от дивана. Това е грипът. Докато коронавирусът, като стартира през днешния ден да те боли гърлото и не спазваш това, което ти е споделил проф. Тодор Кантарджиев - да ядеш лимон със сода, на втория ден си по-зле с гърлото, на третия ден започваш да кашляш, на четвъртия вдигаш температура и на 7-8 ден е към този момент това, което се написа трагичното за хората с Коронавирус “, сподели проф. Кантарджиев.

По думите му в този момент е моментът да се поставят противогрипните ваксини.

" Даже предложих на Министерството да се продължи програмата, която беше за 2021 до януари 2022, с цел да може хората над 65 години да се имунизират за грип гратис “, добави той.

Според проф. Тодор Кантарджиев, в случай че има епидемиологично разпространяване на грип в нашата страна, това ще е в края на януари и началото на февруари.

Епидемиологът приветства и решението на новия министър председател Кирил Петков да вкара зелен документ за Министерски съвет.

" Сега тази мярка ще се схване доста по-лесно и от останалата администрация “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР