Гримът се смята за своего рода изкуство, защото, нанасяйки любимата

...
Гримът се смята за своего рода изкуство, защото, нанасяйки любимата
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме с грима след 40

Гримът се счита за своего рода изкуство, тъй като, нанасяйки обичаната си козметика върху лицето, ние сътворяваме една неподражаема и самостоятелна визия. Всяка жена прави това всекидневно и със размах основава своя съвършен грим, тъй като познава кожата си и до най-малкото несъвършенство и знае кой артикул да употребява. Тя има обичани марки козметика и знае какво ѝ е належащо, с цел да наподобява добре.

С течение на годините обаче лицето се трансформира, появяват се петна, леки бръчки, тенът става неравномерен, а кожата изтънява, става по-суха и губи своята разтегливост. Това постанова да се създадат някои промени, в метода на гримиране, с цел да прикрием всички тези недостатъци.
7 метода да разберем дали сме прекалили с грима
Повече от ясно е, че с цел да наподобява хубава, надали има жена, която да не употребява грим. Той е главен съставен елемент от женската хубост. П...
Прочети повече
Нека стартираме с декор дьо тена и пудрата. Нанасяйте малко количество от тях, като избягвате зоната под очите и към устните, тъй като те са най-големите издайници за същинската възраст.  Избраният от вас декор дьо загар е добре да бъде с един звук по-тъмен от естествения загар на кожата ви, а пудрата да е с лек розов нюанс, нанесена единствено в Т-зоната.

Сенките за очи е добре да бъдат в нежни и пастелни цветове. Забравете към този момент за ярките и перлени нюанси на синьото или зеленото и заложете на неясно розово, бежово и кафяво. Тези цветове ще се слеят с естествения цвят на кожата ви и доста добре ще прикрият  гънките и увисналите краища на клепачите.

Очната линия още веднъж е на мода и доста добре акцентира контура на окото. След 40 обаче се научете да изтегляте линията нагоре, с цел да предотвратите това, очите ви да наподобяват захлупени. Изберете кафява, вместо черна очна линия, тъй като тя ще придаде едно по-леко и нежно очертание. Ако не можете да я нанесете вярно, то заменете я с  молив за очи в кафяв или сив цвят.

Следват миглите, които с течение на годините порастват по-бавно и не са по този начин гъсти. Ето за какво ги пощадете и не нанасяйте върху тях водоустойчива серпантина, тъй като тя е по-трудна за унищожаване, даже благодарение на тоалетно мляко.
5 стила на гримиране, които би трябвало да оставите в предишното
Както при всяко нещо, при грима също има водещи и минали трендове. Трябва да се научите да ги следвате и спазвате, с цел да бъдете постоянно...
Прочети повече
И най-после, забравете за червилото в тъмни цветове, като алено, кафяво или мрачно лилаво. Заложете на по-светлите и нежни цветове без доста емайл, които добре ще контрастират с тена на кожата ви, а и ще ви придадат по-младежки тип.

Спазвайки тези няколко простички правила, вие ще изглеждате свежи и естествени и даже и с няколко години по-млади. Гримът може както да ви състари, по този начин и да ви подмлади, тъй че по- добре заложете на втория вид.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР