Гримът може умело да покрие всеки недостатък и с негова

...
Гримът може умело да покрие всеки недостатък и с негова
Коментари Харесай

Грешките в грима, които причиняват акне

Гримът може ловко да покрие всеки минус и с негова помощ се основават невероятни визии. Съществуват обаче постоянно срещани неточности, които може би и вие вършиме без да осъзнавате, водещи до поява на акне или утежняване на други кожни проблеми.

“Какви са те и по какъв начин можете да ги поправите? ”

Вижте в идващите редове.

Не нанасяте грима върху почистено лице
Бъдете сигурни, че почиствате лицето си добре преди да започнете да се гримирате. Измиването ще в профил всички замърсявания и непотребен себум, които сигурно не желаете да запечатате върху кожата си с грима. Не спестявайте почистването в името на няколко спомагателни минути заран!

Не почиствате четките си за грим постоянно
Кога за последно почистихте инструментите си? Ако даже не успявате да си спомните, време е да се сдобиете с нови, за които да се грижите по-добре. Старите ви евентуално приютяват всевъзможни неприятни бактерии, микроби, масла и нечистотия, които не са в интерес на епидермиса. Колко постоянно би трябвало да ги почиствате? В идеалния случай - след всяка приложимост, само че даже специалистите единомислещи, че това не всеки път е допустимо. Затова един път седмично, отделяйте няколко минути да измиете обичаните си четки. Гъбите за грим почиствайте със сапун, до момента в който водата, която минава през тях, не стане изцяло чиста.

Нанасяте грима с пръсти
Много професионални гримьори поучават да нанасяте грима с пръсти. С тяхна помощ затопляте продукта и създавате акуратен облик - това е в действителност правилно, само че единствено при едно изискване - да сте измили ръцете си тъкмо преди да се гримирате. В противоположен случай рискувате да придвижите голям брой бактерии върху лицето си - най-краткият път към акнето. Все отново, без значение дали употребявате четки или ръце, нанасяйте грима с леки придвижвания, без да търкате и дърпате кожата, защото това може да докара до раздразнения, изключително в зоните с акне.

Използвате артикул в зони, за които не е предопределен
Ако сте решили да прикриете пъпка с коректор, спрете - в случай че продуктът е предопределен за зоната под очите, не го правете. Епидермисът към очите е изсъхнал и по тази причина формулите, предопределени за него, са по-мазни, което пък ги прави прекомерно тежки за областите, които се нуждаят от въздух. Запомнете, колкото по-хидратиращ е даден артикул, толкоз по-вероятно е той да аргументи акне при проблематична кожа.

Използвате козметика с изминал период
Нека не се заблуждаваме - всеки го е правил. Но остарелият грим може да съхранява бактерии, а течните и кремообразни артикули са причинители на най-тежките провали. Когато непрестанно прилагате остарялата козметика върху лицето си, вие не спирате да трупате бактерии, което не води до нищо положително.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР