Грижата за хората трябва да бъде в центъра на всички

...
Грижата за хората трябва да бъде в центъра на всички
Коментари Харесай

Паргов: Грижата за хората в центъра на мерките

Грижата за хората би трябвало да бъде в центъра на всички ограничения в рецесията. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия. Там той разяснява ограниченията на Столична община, както и на групата на Българска социалистическа партия в СОС, за справяне с рецесията, провокирана от вируса COVID19.

" Хората са най-големият запас, това е капиталът, който би трябвало да запазим сега, разяснява Калоян Паргов. - Ако ги няма хората, всичко е безсмислено. Човекът преди всичко е правилото, към който би трябвало да се обединим. Грижата за хората би трябвало да бъде в центъра на политиките, които са свързани с актуализиране на бюджетите – държавния и общинските. Мерките би трябвало да са ориентирани към хората и незабавно по-късно към избавяне на дребния и междинен бизнес ".

Според Калоян Паргов, социално-икономическата рецесия, която идва след оправянето с предизвикването COVID19, постанова да бъде реализиран консeнсус сред политическите партии. " Този консенсус го вършим в името на спасението на хората, това е доста значим миг за политическите сили, добави той. - Но дано да кажа също, че в този момент ще следим за разходването на всеки лев от Столична община по този начин, както следяхме за всяка плочка при ремонта на " Графа ". Обществото ни е извънредно сензитивно сега във връзка с метода, по който се разходват средствата от ръководещите. Всички видяхме какво се случи с маските. Докато не бяха значими, внезапно се оказа, че ще станат наложителни от утрешния ден. Това породи подозрение у жителите дали рецесията не се употребява, с цел да бъдат изкупени маските на някого ".

Калоян Паргов съобщи, че на председателския съвет в Столична община в четвъртък ще предложи да бъдат направени в незабавен порядък проби за COVID19 на всички общински съветници и чиновници в Столична община по образеца на Народното събрание.

" Наложително е да го създадем, освен тъй като имаме общинска съветничка, която е инфектирана, разяснява Калоян Паргов. - Много от нашите сътрудници са обезпокоени за своето здраве, а и за това на околните си. Част от общинските съветници имат и хронични болести ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София изрази вяра, че за идната присъствена сесия на СОС на 16-ти април ще бъдат взети всички нужни ограничения за стерилизация, защото заплахата от болест по време на съвещанието не е по никакъв начин дребна. " На тази сесия ще вземем решение за осъществяване на съвещания онлайн, изясни той. - Наложително е да работим по този метод, поради обстановката ".

Според Калоян Паргов две сфери ще бъдат наранени най-вече в рецесията. " Едната е превозът. Там понижават приходите, а знаете, че всяка година дотираме този бранш. Очевидно е, че ще се наложи да актуализираме бюджета на Столична община и да финансираме в допълнение превоза, разяснява той. - Втората е опазването на здравето в София. Както е известно, лечебните заведения са търговски сдружения. В това време на изолираност и карантина те няма да могат да подсигуряват съществуването си, а надлежно и заплатите на всички чиновници в тях. Този въпрос визира и страната, и НЗОК също. С сътрудниците от Българска социалистическа партия в общинския съвет още в понеделник внесохме нашите 19 оферти за ограничения в рецесията. Освен опазването на здравето и превоза, те засягат и обществения патронаж. Там също би трябвало да увеличим субсидирането, защото през април доста повече хора ще имат потребност от грижите му. А през днешния ден разговарях с районни кметове, които сложиха един доста значим въпрос. Става дума за чиновниците в районните администрации, които обслужват жителите всеки ден. Тези хора също са на първа линия и са мощно застрашени от болестта. Трябва да помислим за в допълнение финансово стимулиране и за тях по образеца с лекарите. Много е значимо Столична община, а и страната, да създадат всичко допустимо, с цел да поемат част от високата социално-икономическа цена, която ще заплати цялото ни общество в тази толкоз тежка рецесия ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР