Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) е руски поклонник, самопровъзгласил се за

...
Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) е руски поклонник, самопровъзгласил се за
Коментари Харесай

„Ще се родят чудовища, които няма да бъдат хора или животни": Пророчествата на Распутин

Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) е съветски поддръжник, самопровъзгласил се за свят човек, който се сприятелява със фамилията на император Николай II и се счита от доста историци, че е придобил доста въздействие в късната имперска Русия.

Историците постоянно допускат, че скандалната и злокобна известност на Распутин е помогнала за дискредитирането на царското държавно управление и по този метод е спомогнала за ускоряването на свалянето на династията Романови няколко седмици откакто е бил погубен. Разказите за неговия живот и въздействие постоянно се основават на клюки.

През 1912 година Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) разгласява книгата „ Благочестивые размышления “. В нея той разгласява пророчества, някои от които скоро се сбъдват, а други занапред ще се случват.

Кои пророчества се сбъднаха:

Разстрелът на императорското семейство
Говори се, че Распутин е планувал гибелта на императорското семейство доста преди стрелбата в мазето на Ипатиевата къща в Екатеринбург в нощта на 16 против 17 юли 1918 година

„ Когато прегръщам царя и царицата, девойките и цесаревича, настръхвам от смут, като че ли прегръщам мъртвите. И тогава се апелирам за тези хора. Моля се за императорското семейство, тъй като сянката на дългото затъмнение пада върху тях. "

Октомврийската гражданска война от 1917 г
Распутин предсказва идването на нова мощ в Русия и планини от трупове, измежду които ще бъдат телата на великите херцози, а водата в Нева ще бъде оцветена с тяхната кръв. Той споделя:

„ Тъмнината ще се спусне над Петербург. Когато името му бъде променено [Петроград], тогава империята ще свърши. ”

Неговата лична гибел
Распутин също е планувал събитията на личната си гибел. Той написа: „ Ако бъда погубен от елементарни разбойници на съветските селяни “, споделя той.

„ Цар Николай не би трябвало да се опасява за ориста си, а потомците на Романови ще царуват 100 години и повече ". Но Распутин прибавя още: „ в случай че убийството е осъществено от благородници – родственици на царя – тогава бъдещето на Русия и императорското семейство ще бъде извънредно. Благородниците ще избягат от страната, а роднините на царя няма да са живи след две години. Братя ще въстанат против братя и ще се избият между тях. ".

Распутин е погубен от група благородници на 30 декември 1916 година

Какви пророчества към момента не са изпълнили:

Глобални произшествия
Распутин предсказал разнообразни неприятности и произшествия. Както и в случаите с други гадатели, неговите пророчества са доста неразбираеми, не съдържат съответни дати. Но в случай че ги интерпретирате от позиция на актуалното знание, тогава ще се изненадате от точността на неговите прогнози.

Григорий Ефимович предвижда по-чести трусове, повишение на морското ниво.

„ Земетресенията ще стават все по-чести, земите и водите ще се отворят и ще обхванат хората... “

„ Моретата като крадци ще влязат в градовете, в къщите и земите ще бъдат напоени със сол... “

За страдание Распутин се оказва прав. През последните 100 години морското ниво се е повишило с съвсем 20 сантиметра.

Учени от Потсдамския климатичен институт организираха компютърни симулации, съгласно които актуалната наклонност в изменението на климата ще докара до повишение на морското ниво с 3 метра или повече през идващите 100 години. Според други изследвания през 21 век морското ниво ще се увеличи с 2 метра.

Как може един необразован селяндур през 1912 година даже просто да допусна нещо сходно?

Загуба на морални полезности
„ Когато времената наближат до бездната, любовта на индивида към индивида ще се трансформира в изсъхнало растение... “

Всичко, което би трябвало да извършите, е да пуснете тв приемника на който и да е новинарски канал, с цел да видите доказателство за това всеки ден.

Развитие на генното инженерство
„ Ще се родят чудовища, които няма да бъдат хора или животни... "

„ Безотговорната човешка алхимия в последна сметка ще трансформира мравките в големи чудовища, които ще унищожат домове и цели страни... “

Например, дано си напомним най-популярната овца в света - Доли. На 5 юли 1996 година се „ ражда “ първият клониран бозайник. Животното е създадено от замразен генетичен материал от към този момент умрял донор. Доли стана цялостно копие на своя първообраз и живя съвсем 7 години. Тя роди 6 агнета.

Третият световен спор
В своите пророчества Распутин загатва три международни войни. Две от тях към този момент минаха.

„ Три гладни змии ще пълзят по пътищата на Европа, оставяйки след себе си пепел и пушек... Времето на мира ще пристигна, само че светът ще бъде изписан с кръв. И когато два огъня угаснат, третият ще изгори пепелта. “

Като оставим настрани нечии персонални възгледи за Распутин или вярата в предсказанията, дано се надяваме несбъднатите предсказания на Григорий Ефимович да останат такива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР