Григор Вачков и Апостол Карамитев умират, докато снимат филмите си.

...
Григор Вачков и Апостол Карамитев умират, докато снимат филмите си.
Коментари Харесай

Григор Вачков, Апостол Карамитев и други известни актьори умират на снимачната площадка

Григор Вачков и Апостол Карамитев умират, до момента в който снимат филмите си. Много е неприятно, когато някой огромен човек си отиде от този свят. Но още по-лошо става в случай че това се случи фотоси за игрален филм. Ако е основният воин, то в множеството случаи умира и самия филм. В българската история са известни цели четири сходни случая. На три от тях почива артистът, а в един от случаите самият режисьор.

Първият противен случай датира от далечната 1939 г, когато се снима българският филм, наименуван “Те победиха ”. Тогава сценаристи и режисьори на кино лентата са Борис Бозанов и Йосип Новак. Филмът споделя за Първата международна война, съчетал в себе си цялата драма от събитията. В него се завърта любовен триъгълник, а краят му е с благополучен край. Но още по време на фотосите в завършек на май ненадейно си отива от този свят един от основните настоящи лица – Богомил Андреев, който играе ролята на преподавател.

Успяват да му намерят заместител – това е Аспарух Темелков и по този начин филмът е наред приключен. Излъчва се една година по-късно в кината на София. Актьорът, който умира е Богомил Андреев. Той е от Кюстендил, само че учи във военното учебно заведение в София, а по късно приключва и софийския свободен спектакъл, като придобива актьорска специалност. Продължава да учи във Виена при Николай Масалитинов, а по-късно се връща в България, като продължава да играе в театрите. Неговият заместител Аспарух Темелков е родом от варненската Бяла.

В киното взе участие за първи път с кино лентата “Гранада ”. По-късно взима присъединяване в соц киното, като даже играе Георги Димитров. Доста хора знаят, че огромния артист Апостол Карамитев умира в известният му филм, който се оказва финален, а точно “Сватбите на Йоан Асен ”. Целият екип е сломен и наскърбен, никой от тях дори не си помислят за ориста за кино лентата. Защото Апостол като човек ги очарова с магия и гений, която не се среща при всеки.

Неговата загуба е огромна. Когато се съвземат, екипът се чуди по какъв начин да продължи кино лентата. Обсъжда се вид да се приключи и да остане незавършен, като документален филм за последните мигове на Карамитев на сцена. Все отново те вземат решение филмът да бъде приключен, като заместител на Апостол режисьорът Вили Цанков слага Коста Цонев. Той има не леката задача да смени умрелия артист. в ролята на княз Александър – брат на Йоан Асен. Цонев приема и филмът е приключен. Като първоначално самият Цонев изяснява в монолог, че извършва ролята на неговия непрежалим сътрудник Апостол Карамитев. Задачата му е много сложна и по тази причина първата сцена е провалена.

Коста си напомня за Апостол и не продумва нито дума. Всички стартират да плачат. След един ден фотосите са възобновени и продукцията потегля още веднъж. Филмът е подготвен, като се излъчва за пръв път през 1975 година. Григор Вачков, бащата на Мартина Вачкова също има неприятният шанс да издъхне на сцената. Филмът е известният “Мера съгласно мера ”. Дюлгеров се чуди по какъв начин и с кого да замести артистът, тъй като съумява да снима единствено два епизода с Вачков, преди да почине. Накрая просто редуцира епизодите и трансформира целия сюжет, като употребява мъж, който наподобява на Григор, само че който снима единствено в далечината.

Той остава без реплики. След като Григор Вачков и Апостол Карамитев умират на снимачното поле, по време на фотосите на кино лентата “Трите смъртни гряха ” ненадейно си отива и режисьорът Любомир Шарланджиев, по прякор Шарлето. Това е филм, в който взимат присъединяване актрисата Невена Коканова и Григор Вачков. Коканова съумява сама да приключи кино лентата, макар, че не схваща нищо от постановка. Шарланджиев работи и по нова версия на “Тютюн ”, само че заради безпаричие планът не се реализира. “На всеки километър ” също е филм на Шарлето.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР