Григор Димитров заяви, че сезонът на червени кортове не се

...
Григор Димитров заяви, че сезонът на червени кортове не се
Коментари Харесай

Григор Димитров: Последните седмици не се развиват така, както очаквах

Григор Димитров съобщи, че сезонът на червени кортове не се развива по метода, по който очаквал. Българският тенисист започва добре борбите на клей, като за пръв път в кариерата си доближи до полуфиналите на мастърса в Монте Карло. Той обаче изгуби темп и ще стартира " Ролан Гарос " със серия от три следващи загуби във всички шампионати.

" Знам, че последните седмици не се развиха по метода, по който желаех и чаках. В момента за мен е значимо да се съсредоточвам върху всеки идващ противник. Приоритет номер 1 за мен сега е първият мач. Нека да стартираме оттова. Да се надявам, че всичко ще се развие добре за мен ", сподели Димитров на формалната си конференция преди шампионата.

Димитров ще играе за осма поредна година в Париж. В първия кръг първенецът от финалите на АТП ще срещне сърбина Виктор Троицки. Двамата играха един против различен в първия кръг и през 2016 година, когато българинът водеше с 2:1 сета и 4:2 в четвъртия, само че позволи поврат и загуби.

" Ролан Гарос " продължава да е най-неуспешният му шампионат от Големия шлем. Димитров в никакъв случай не е прекосявал третия кръг в Париж. При половината си участия той отпадна още на старта - през 2011, 2014, 2015 и 2016 година Миналата година българинът стигна до третия кръг, където беше спрян в три сета от Пабло Кареньо Буста.

" Иска ми се да мога да обясня за какво се получава по този начин. Досега не съм намирал верния метод да играя добре тук. Изпитвах компликации в ранните кръгове. Не играех на равнището, на което ми се искаше ", разяснява Димитров.

Българинът обаче съобщи, че остава положително надъхан. " Най-хубавото е, че постоянно може да опиташ още веднъж. Не единствено идната година, а още идната седмица. Това е една от нещата, които най-вече одобрявам в тениса ", добави той.

Димитров е подложен под номер 4 в Париж. Ако стигне до четвърта победа в шестия си мач с Троицки, 27-годишният българин ще играе във втория кръг с чилиеца Николас Хари или американеца Джаред Доналдсън. Евентуален противник в четвъртия кръг е първенецът от 2014 година Новак Джокович.

" Когато си подложен в топ 4, всичко е в ръцете ти. Трябва да си фокусиран върху мачовете, върху това, което би трябвало да направиш в дадения миг. Трябва да гледаш мач за мач. Мисля, че това е най-важното нещо. Има доста качествени играчи още в началните кръгове и би трябвало да си подготвен за всичко ", приключи Димитров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (337)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР