Григор Димитров заяви, че макар и загубил финала на турнира

...
Григор Димитров заяви, че макар и загубил финала на турнира
Коментари Харесай

Не спечелих, но се чувствам победител

Григор Димитров съобщи, че въпреки и изгубил финала на шампионата в Маями, се усеща победител поради положения труд и извървяния път на втория за годината Мастърс.

Той и шампионът Яник Синер, който го победи с 6:3, 6:1, размениха похвали на награждаването, приветствани от публиката на стадион " Хард рок ", измежду която имаше доста българи.

„ Яник, поздравления за теб и тима ти. Играеш необикновен тенис от началото на годината. Специално е човек да те гледа, само че не е толкоз особено да се играе против теб, сподели Григор Димитров. - Днес нямаше по какъв начин да се опълчва. Въпреки това, желая да се насладя на момента, тъй като през годините този шампионат беше сложен за мен. Най-после се оправих добре тук. "

" Да, не завоювах мача, само че се усещам победител поради вашата поддръжка. Бяха сложни две седмици, само че съм доста признателен. Надявам се следващата година да създадем идната крачка “, приключи Димитров, като в очите му пробляснаха сълзи.

Той благодари на екипа си, в който на " Маями оупън " бе татко му Димитър Господинов, паралелно до Джейми Делгадо.

Достигането до финала разреши на Григор от през днешния ден още веднъж да е в топ 10 - за първи път след 2018 година Той е девети, като измести Хуберт Хуркач, а от десетката изпадна Алекс де Минор.

Яник Синер, който от началото на годината има единствено една загуба, се придвижи с едно място напред, оставяйки зад тила си Карлос Алкарас. Лидер е Новак Джокович.

„ Григор, поздравления за теб и екипа ти. Прекрасно е, че още веднъж играеш най-хубавия си тенис, по този начин пък италианецът се обърна към Григор, когато пристигна неговия ред. - Понякога упражняваме дружно в Монте Карло. Много е хубаво освен да играя с теб, само че и да приказвам с теб, да се изучавам от теб. Благодаря ти. Имаш необикновен екип зад себе си, който постави доста старания, с цел да постигнете този резултат. “

В Маями Григор Димитров победи трима играчи от топ 10 - Хуркач, Алкарас и Александър Зверев. Сега за него и останалите от елита стартират шампионатите на клей. През идната седмица българинът ще играе на Мастърса край дома си в Монте Карло.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР