Григор Димитров започва срещу японския квалификант Шо Шимабукуро на откриващия

...
Григор Димитров започва срещу японския квалификант Шо Шимабукуро на откриващия
Коментари Харесай

Григор стартира срещу японец на Уимбълдън

Григор Димитров стартира против японския квалификант Шо Шимабукуро на откриващия се в понеделник тенис шампионат " Уимбълдън " - третият за годината от Големия шлем и единственият на трева.

При триумф, поставеният под номер 21 българин ще чака във втория кръг спечелилия от дуела сред Иля Ивашка (Беларус) и Федерико Кория (Аржентина).

След това пътят пред Григор, полуфиналист в шампионата през 2014 година, разумно се усложнява. В третия кръг той може да играе против номер 10 Франсис Тиафо (САЩ), а в четвъртия - против шестия подложен Холгер Руне (Дания). А в случай че се оправи с тях (или други опоненти), на четвъртфиналите може да го чака лидерът в схемата и водач в ранглистата Карлос Алкарас.  

Испанецът стартира против 36-годишния французин Жереми Шарди. Френският деец, някогашен номер 25 в света, е достигал до четвъртия кръг на " Уимбълдън " през 2014 година В момента той заема едвам 534-ата позиция в класацията на ATP.

Алкарас, чието най-хубаво класиране на " Уимбълдън " е четвърти кръг през предишния сезон, сподели, че прогресира на трева с купата в " Куинс клъб " през предходната седмица. Там той преодоля Димитров.

В горната половина на схемата, срещите от която стартират във вторник, са още номер 3 Даниил Медведев (Русия), №5 Стефанос Циципас (Гърция), както и локалният любим и повторен първенец Анди Мъри (Великобритания).

Циципас започва против първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 г. Доминик Тийм (Австрия), който обаче е надалеч от най-хубавите си дни поради непрекъснати проблеми с травми. Гъркът може още във втория кръг да играе против спечелилия в конкуренцията през 2013-а и 2016 г. Мъри.

Медведев ще срещне в първия кръг 20-годишния британец Артър Фери, който получи " уайлд кард " и ще дебютира в главната скица.

Надпреварата започва в понеделник с мачовете от долната част на схемата, в която любимец е защитаващият купата си и подложен под номер 2 Новак Джокович (Сърбия), който стартира против аржентинеца Педро Качин.

Сърбинът стана №1 по трофеи от Горемия шлем предишния месец в Париж, а в този момент ще се стреми да изравни върха на Роджър Федерер от осем трофея на " Уимбълдън ".     

Жокера може да играе против миналогодишния си конкурент във финала Ник Кириос (Австралия) на четвъртфиналите. Той ще играе в първия кръг против участващия с " уайлд кард " белгиец Давид Гофен. 

Пътят на Джокович към нов мач за купата в Лондон наподобява открит, като в неговата част на схемата има малко експерти на трева, измежду които са номер 17 и полуфиналист през 2021 г. Хуберт Хуркач (Полша), и Джон Иснър (САЩ), различен някогашен полуфиналист, само че през 2018-а.

Бившите четвъртфиналисти в шампионата Яник Синер (Италия), Феликс-Оже Алиасим (Канада) и Тейлър Фриц (САЩ) също са измежду евентуалните противници на сърбина в крайната фаза на конкуренцията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР