Григор Димитров за първи път в кариерата си се класира

...
Григор Димитров за първи път в кариерата си се класира
Коментари Харесай

Григор Димитров на прага на първи финал в Маями и първи успех над Зверев от 10 години насам

Григор Димитров за първи път в кариерата си се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 шампионата в Маями, откакто рано тази заран записа впечатляваща победа с 6:2, 6:4 над лидера в схемата Карлос Алкарас. И въпреки суперлативите за представянето на българина, освен това изцяло справедливо, да не стопират през целия ден, време за празнуване няма.

Още тази нощ Димитров ще излезе на корта за още по-голям дуел: полуфинала против Александър Зверев, извънредно неуместен противник в исторически проект.

След 01:00 часа Григор и Саша ще излязат на корта един против различен за 9 път, като досега германецът има безапелационна преднина от 7-1 победи в директните дуели (пълна статистика ). Нещо повече – единственият триумф на Димитров е от първия им конфликт, който беше преди 10 години на шампионата в Базел. Важно е да се означи, че по това време Зверев беше на едвам 17 години и правеше първите си крачки в профи тениса.

След въпросния мач в Швейцария Зверев записа 7 поредни победи над Димитров, 4 от които в границите на предишния сезон – на „ Ролан Гарос “, Синсинати (Мастърс 1000), US Open и Ченгду (ATP 250). В упоменатите 4 дуела Димитров взе единствено един сет – първия на мача им в Ню Йорк.

За Григор Димитров дуелът тази нощ ще бъде четвърто присъединяване на полуфинал през сезона (след Бризбън, Марсилия и Ротердам). При победа българинът ще си подсигурява завръщане в Топ 10 на ранглистата за първи път от 2018 година насам.



От началото на 2024 година Димитров има извоювани 19 дуела при едвам 4 загуби.

От своя страна Зверев, Олимпийски първенец от игрите в Токио 2020, е в гонене на първа купа за сезона и общо 22 в кариерата досега. Бившият №2 в света е финалист в Маями от 2018 година, когато отстъпи пред Джон Иснър в разногласието за трофея.

В другия полуфинал, който е с начален час 21:00 наше време, ще се изправят Даниил Медведев и Яник Синер в повтаряне на финала от Australian Open и финала от Маями предходната година.

Peak Dimitrov is SPECIAL

Relive a breathtaking performance from vs Alcaraz in Miami!
— Tennis TV (@TennisTV)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР