Григор Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев в битка

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев в битка
Коментари Харесай

Григор Димитров в битка със Зверев във вечерната сесия на Ролан Гарос

Григор Димитров ще се изправи против Александър Зверев в борба от осминафиналите на Ролан Гарос през днешния ден. Организаторите дефинират дуела като пирон на програмата за на следващия ден и са го насрочили за вечерната сесия на основния корт " Филип Шатрие " с начален час 21:15 българско време.

Първата ни ракета стигна до тази фаза на конкуренцията за повторно в кариерата си – през 2020 той отстъпи на Стефанос Циципас. До момента Григор е решителен, като не загуби нито един сет в първите си три срещи, печелейки поредно против квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов, финландеца Емил Руусувуори и Даниел Алтмайер от Германия. Зверев от своя страна реализира чисти триумфи против южноафриканеца Лойд Харис и Алекс Молчан от Словакия, преди да загуби един сет в конфликта си с американеца Франсис Тиафо.

Саша води в мачовете с българина с 3-1, като единствената победа на Григор е от шампионата в Базел през 2014, а противникът му е взел единствения им мач на клей досега, триумфирайки на Мастърса в Рим през 2016.

Димитров преследва първо класиране за четвъртфиналите в Париж, до момента в който германецът е повторен полуфиналист. Победителят от конфликта посред им ще се изправи в последните осем против един всред Томас Мартин Ечевери от Аржентина или 27-ия в схемата японец Йошихито Нишиока. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР