Григор Димитров се завърна на корта след едномесечно отсъствие през

...
Григор Димитров се завърна на корта след едномесечно отсъствие през
Коментари Харесай

Следващият опонент на Григор: Един от най-обещаващите младоци, когото не е срещал досега

Григор Димитров се завърна на корта след едномесечно неявяване през днешния ден, само че макар че бе надалеч от най-хубавата си форма, съумя да се пребори за крайната победа против френския деец Адриан Манарино на старта на АТР 500 шампионата във Вашингтон. Българинът изоставаше с пробив и 2:4 в третия сет, но не се отхвърли до последно и реализира поврат, с цел да доближи до осминафиналната фаза, където го чака конфликт със международния №54 Себастиан Корда, с който до този миг не са се изправяли един против различен в формален мач.

Това стана факт, откакто във втория стадий на конкуренцията американецът реализира експресен триумф над поставения под №12 в схемата Себастиан Баез. Местният любим бе по-стабилният от двамата във всеки един аспект от играта и реализирайки два пробива в първия сет и още един във втория, затвори срещата в своя изгода след безапелационното 6:1 6:4 и малко повече от час престой на корта, осигурявайки си осминафинален дуел против първата ни ракета.

22-годишният представител на домакините е измежду най-обещаващите млади гении в тениса, като все още може да се похвали с една АТР купа, завоювана на шампионата в Парма на клей през предходната година, както и постигане до №30 в международната класация през май този сезон. Младокът е бил част от два осминафинала в съревнования от Големия шлем - на Ролан Гарос и Уимбълдън, само че от началото на 2022-ра не съумява да разгърне цялостния си капацитет и най-хубавото му достижение е полуфиналът в Ещорил, където позволи трагична загуба от Франсис Тиафо. Единственото присъединяване на Корда във Вашингтон дотук в кариерата му датира от предходната година, когато записва победа над Вашек Поспишил в откриващата си среща, само че в конфликта за място на четвъртфиналите отстъпва на Яник Синер.

A name to keep your eyes on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР