Григор Димитров се завърна на голямата сцена на тазгодишния US

...
Григор Димитров се завърна на голямата сцена на тазгодишния US
Коментари Харесай

Какво предстои за Григор Димитров?

Григор Димитров се завърна на огромната сцена на тазгодишния US Open и дебютира на полуфиналите в конкуренцията, регистрирайки първа победа над Роджър Федерер. Макар да загуби от Даниил Медведев на крачка от финала, българинът изживя своето „ възобновление “ и се завърна в топ 25 на ранглистата. След невероятната игра, която някогашният №3 сподели в Ню Йорк, всички почитатели са насочили взор към идващите му участия, а до края на месеца предстоят две.

Първата ни ракета ще играе в азиатския шампионат от сериите „ АТР250 “ в Ченду с награден фонд $1,096,575. Надпреварата се организира в интервала 23-29 септември, като Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов са другите огромни звезди, които към този момент са удостоверили присъединяване.

Единственото присъединяване на Григор досега в конкуренцията бе през 2016 година, когато доближи до полуфиналите, само че бе спрян от Алберт Рамос-Винолас в трисетова борба.

Веднага след Ченду Димитров ще играе в шампионата от сериите ATP 500 в Пекин, който ще се организира от 30 септември до 6 октомври.

Това ще бъде седмото присъединяване на финалиста от 2016 година в конкуренцията China Open. Преди три сезона Димитров отстрани поредно Стийв Джонсън, Лука Пуй, Рафаел Надал и Милош Раонич, а в заключителната фаза загуби от втория в света тогава Анди Мъри след 4-6 6-7(2).

Година по-късно Григор доближи до полуфиналите в Пекин, откакто преодоля Хуан Мартин дел Потро и Роберто Баутиста Агут, само че Рафаел Надал го спря след 3-6 6-4 1-6.

През миналата акция първата ни ракета пък отстъпи още във втори кръг пред Душан Лайович. Сърбинът завоюва с 6-4 2-6 6-4 и по този начин оформи салдото на Димитров в Пекин, който досега е 9 триумфа и 6 провали.

Тази година в китайската столица ще вземат участие още Александър Зверев, Анди Мъри, Стефанос Циципас, Доминик Тийм, Даниил Медведев, Карен Хачанов, Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис, Матео Беретини.

Григор Димитров не съумя да се класира до първия си край на шампионат от Големия шлем, откакто отстъпи на Даниил Медведев в три оспорвани сета на US Open – 7-6(6) 6-4 6-3. Световният №78 сподели доста добър тенис, само че това не му стигна за място в мача за купата в Ню Йорк.

В първите два сета изглеждаше като че ли Димитров е играчът с по-голям късмет за триумф, само че 23-годишният му конкурент бе по-ефективен в решаващите моменти и употребява по-добре възможностите си.

За най-хубавия ни тенисист остава обаче удовлетворението от един доста мощен шампионат след тежък интервал – преди „ мейджъра “ той бе изгубил шест от последните си седем срещи. Той се трансформира в най-ниско класираният полуфиналист на US Open от 1991 година насам, а триумфите му осигуриха завръщане в топ 25 на ранглистата.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР