Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън след

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън след
Коментари Харесай

Гришо в третия кръг на "Уимбълдън" след чиста победа над Багдатис

Григор Димитров се класира за третия кръг на " Уимбълдън " след трисетова победа над международния номер 65 Маркос Багдатис. Българинът се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 за 1 час и 45 минути игра на корт номер 2.

Това бе осми триумф за Димитров в девет мача против кипъреца.

За четвърта поредна година хасковлията стига трети кръг на Откритото състезание на Англия, а идващият му противник ще бъде спечелилият от дуела сред Дуди Села (Израел) и Джон Иснър (САЩ), които играят сега.

Българинът стартира мача доста решително. При 2:1 той стигна до точка за пробив, която обаче бе отразена от опитния кипърец. При 4:3 обаче 32-годишният Маркос не откри метод да противодейства на точните удари на Гришо, българинът поведе с пробив и завоюва първия сет на собствен сервис.

Набралият скорост Димитров стартира втория сет също с пробив, като нанесе идващия си удар в частта за 5:2, след което без проблеми поведе в мача с 2:0 сета.

В третия сет на хасковлията му се наложи да избавя няколко точки за пробив на Багдатис, преди да направи брейк за 2:1. Поставеният под номер 13 в схемата българин не позволи разконцентриране в играта си и стигна до втори пробив в частта за 4:1. Следващите два гейма бяха закономерно извоювани от първата ни ракета за 6:1.

С триумфа си във втория кръг Григор Димитров завоюва 90 хиляди лири от наградния фонд и 90 точки за международната класация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР