Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от категория

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от категория
Коментари Харесай

Григор Димитров победи световния номер 4 в Пекин

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата от категория АТР 500 в китайската столица Пекин и го стори с впечатляваща победа над №4 в международната класация Холгер Руне от Дания в два сета - 6:3, 7:5. Двамата играха малко повече от час и половина, а в идната фаза първата ни ракета ще има друго тежко затруднение - Яник Синер от Италия, който пък е седми в света.

Българинът реализира пробив още в първия гейм, а по-късно повтори упражнението и в третия, като в последна сметка взе първите четири гейма, с цел да поведе с 4:0. Руне стигна до първия си брейк за 4:2, само че Григор не позволи това да разколебае представянето му по какъвто и да било метод и отговори с три следващи извоювани гейма, затваряйки първия сет с третия си пробив до момента - за 6:3.

Във втората част до 6:5 за Гришо всеки си вземаше подаването. Димитров обаче проби сервиса на датчанина в последния вероятен миг и победи като победител.

Това беше едвам втори мач сред Димитров и 20-годишния датчанин. В първата им среща на Уимбълдън тази година Руне съумя да завоюва.
Победата е 34-та в кариерата на Димитров над тенисист от Топ 10 на ранглистата. Само през 2023 година българинът печели за четвърти път против състезател от първите 10, което е най-хубавото му достижение от 2017 г.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР