Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Димитров сломи световния номер 10 след два тайбрека за 1/4-финал в Ротердам

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на мощния тенис шампионат от сериите ATP 500, откакто преодоля десетия в международната класация Хуберт Хуркач в два тайбрека – 7-6 (4), 7-6 (5), за към един час и 50 минути игра .

Откриващата част мина под диктовката на сервиращите, като и двамата подаваха извънредно удобно и не позволиха нито една точка за пробив в личните си сервис геймове. Закономерно ориста на частта бе решена в тайбрек, където първата ни ракета при мъжете дръпна с 3-0 и 4-1 точки. Хуркач, пети подложен в схемата на конкуренцията, изравни до 4-4, само че серия от три безответни точки на сметката на българина му дадоха преимущество в сетовете.
Григор Димитров.
Във втората част полският тенисист реализира първия пробив в срещата в седмия гейм. Димитров обаче бързо се окопити и изравни след мигновен рибрейк, а по-късно отрази точка за пробив на личен сервис. Стигна се до нов дълъг гейм, в който 31-годишният хасковлия получи три мачбола при 6-3. Хуркач отрази първите два, само че при третата бе грохнал и по този начин Григор се класира за последните осем в съревнованието. Статистически съвсем нищо не раздели двамата, само че в последна сметка напред продължи Димитров.

Той завоюва и третата си публична среща с Хуркач. Григор към момента не знае името на съперника си за четвъртфиналите, като Максим Креси ще играе с спечелилия от срещата по-късно довечера сред втория подложен Андрей Рубльов и Алекс Де Минор в 1/8-финалите.

Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка е другият явен четвъртфиналист в шампионата, откакто преодоля различен от ветераните в Тура – Ришар Гаске, в два сета. Яник Синер си подсигурява конфликт с номер 1 в схемата Стефанос Циципас на осминафиналите, а до втория кръг прогресира и четвъртия подложен Холгер Руне. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР