Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира Мъри Ривър

...
Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира Мъри Ривър
Коментари Харесай

Григор Димитров пречупи корав австралиец и е четвъртфиналист в Мелбърн

Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на шампионата " Мъри Ривър Оупън " в Мелбърн. Това стана факт след победа с 6:4, 6:7 (5), 6:3 над 114-ия в света Алексей Попирин от Австралия. В първия си мач хасковлията се наложи над различен представител на домакините - Андрю Харис.

Следващият противник на Гришо е французинът Корентен Муте.

Двубоят стартира чудесно за Григор, който се възползва от слабия сервис на Попирин и направи пробив. Австралиецът можеше да го върне в идващия гейм, откакто стигна до 40:15, само че Димитров затвърди пробива. В идващия гейм Алексей още веднъж трябваше да отразява точка за пробив, само че с добър сервис се оправи и понижи изоставането си.

Последва двойна замяна на сервис-геймове, като основен бе осмият, в който Димитров бе притиснат до стената, само че избави две брейк точки и продължи да поддържа преднината си в резултата, а най-после затвори и сета в своя изгода с 6:4.

Попирин завоюва подаването си при започване на втория сет. В идващия гейм Григор имаше усложнения при собствен сервис, само че въпреки всичко изравни. Последва нов гейм за австралиеца. В четвъртия Димитров бе притиснат до стената като трябваше да отразява цели четири точки за пробив. Българинът действаше невъзмутимо и се оправи. Това му вдъхна убеденост и в идващия гейм Димитров реализира пробив.

В шестия гейм Попирин поведе с 40:15, само че хасковлията още веднъж показва отличен сервис, спасявайки две точки за пробив, а по-късно взе и гейма си за 4:2. Последва замяна на геймове за 5:3 в интерес на българина. Попирин остана в мача, печелейки подаването си на 30. Григор сервираше за мача и поведе с 30:0, след което разреши на противника си да завоюва идващите четири точки и да реализира първия си пробив в срещата за 5:5. Австралиецът нямаше особени компликации и поведе с 6:5. Гришо бе непогрешим при подаването си и вкара сета в тайбрек. В него Попирин поведе с 4:1, а по-късно и с 6:3. Григор понижи изоставането си на точка след два собствен сервиса, само че по-късно Алексей затвори сета и изравни - 1:1.

Григор стартира доста мощно решителния сет и в първите три гейма даде единствено две точки на противника си. Последва равносилен четвърти гейм, в който българинът се добра до точка за пробив и поведе с 4:0. Последва бърз сервис гейм на българина за 5:0. В шестия Попирин избави два мачбола за 5:1. Григор още веднъж подаваше за мача и за повторно позволи да бъде продънен. Родният тенисист имаше мачбол, който не съумя да оползотвори, а по-късно разреши на австралиеца да понижи изоставането си на 5:2.

Григор стартира мощно в осмия гейм и поведе с 40:15. Попирин обаче съумя да избави нови два мачбола, а по-късно взе и подаването си за 5:3. Австралиецът завоюва и първата точка при подаване на Григор, само че българинът бе непогрешим по-късно и затвори мача след над два часа игра.
 Тежък противник за Григор Димитров на старта на Australian Open
Тежък противник за Григор Димитров на старта на Australian Open

Българинът ще се изправи против Марин Чилич
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР