Григор Димитров се класира изключително трудно за третия кръг на

...
Григор Димитров се класира изключително трудно за третия кръг на
Коментари Харесай

Трудна победа за Григор Димитров на Australian Open

Григор Димитров се класира извънредно мъчно за третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Най-добрият български тенисист отстрани 186-ия в света американец Макензи Макдоналд в пет сета – 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6. Битката на " Род Лейвър Арина " продължи съвсем 3 часа и половина, написа sport.bnt.bg

 © Българска телеграфна агенция
Първи сет

Григор Димитров стартира безапелационно и без проблеми завоюва подаването си, а американецът изравни, откакто направи два аса при 30:30. В третия гейм българинът изостана с 0:40 след двойна неточност и два сбъркани форхенда. Така Макдоналд получи три брейкбола, като се възползва още от първия и поведе с 2:1.

Макар и мъчно, квалификантът от Съединени американски щати затвърди пробива си. Димитров по-късно бе непогрешим и взе сервис-гейма си на нула за 2:3. След това Макдоналд отговори уместно и също завоюва подаването си на нула.

Българинът поведе с 40:15, само че позволи равнене. С бекхенд по правата и ас обаче Григор понижи изоставането си на 3:4.

Световният №3 поведе с 40:15 при сервиса на своя противник и получи два шанса да върне пробива. Макдоналд се избави от сложната обстановка и с четири следващи точки поведе с 5:3.

Димитров взе на 15 подаването си и 22-годишният американец сервира за спечелването на сета. Пред Макдоналд се откриха три благоприятни условия да затвори първата част, като Григор отрази две от тях. При третата обаче 186-ият в света вкара мощен мощен първи сервис и ретурът на българина излезе в навън – 6:4.

Втори сет

Играта на Григор Димитров бе все по този начин не на нормалното равнище и при започване на втория сет, като в откриващия гейм два пъти се стигна до дюс. Първият сервис влезе в точния миг и българинът взе подаването си.

Великолепният тенис на американеца продължи и изравни – 1:1. Димитров не срещна особени компликации по-късно и още веднъж поведе.

При 30:30 Макдоналд прати сервис в тялото на Григор, а по-късно игра и сервис – мрежа, продължавайки с отличното си показване – 2:2.

26-годишният хасковлия завоюва подаването си, а по-късно пред него се откриха три шанса за пробив. Американецът избави първия, само че позволи двойна неточност, което даде задатък от 4:2 в интерес на българина.

Без особени компликации международният №3 затвърди пробива си – 5:2.

Две непредизвикани неточности на Макдоналд и бекхенд в навън дадоха три сетбола пред Димитров. Роденият в Калифорния тенисист избави два от тях, а в третия бе надигран от българина, който взе сета с безапелационното 6:2.

Трети сет

Григор завоюва подаването си на старта на третия сет, а американецът изравни, завършвайки със страхтно стоп воле.

Въпреки че поведе с 30:0, първата ни ракета позволи равнене при 40:40. Той не позволи повече съмнения и взе сервис-гейма си с форхенд уинър.

Макдоналд продължи да играе със самочувствие и при 40:30 приключи с прелестна къса, до която Димитров стигна, само че не съумя да откри очертанията на корта.

Григор бе подложен до стената при 15:40, само че отрази и двата брейкбола. Американският тенисист получи трета опция за пробив, а по-късно Димитров прати форхенд в навън и неговият противник поведе с 3:2.

Макдоналд дръпна с 40:0, само че българинът изравни, а по-късно се стигна до втори дюс. Форхенд в навън откри късмет пред Григор за рибрейк, само че не съумя да се възползва, пращайки топката в мрежата от бекхенд. Неговият противник обаче направи двойна неточност, а по-късно 26-годишният хасковлия върна пробива с превъзходен минаващ удар – 3:3.

Впоследствие Димитров още веднъж бе подложен в тежка обстановка, само че завоюва сервис-гейма си от 0:40.

За трети следващ път Макдоналд поведе с 40:0, само че този път не сбърка и изравни – 4:4. Григор без проблем взе сервис-гейма си – 5:4.

Три непредизвикани неточности на американеца в десетия гейм дадоха задатък от 40:15 на Димитров, пред който се откриха два сетбола. Григор се възползва от втория с мощен форхенд и завоюва третата част с 6:4.

Четвърти сет

Още при започване на четвъртия сет Макдоналд получи два брейкбола, като двойна неточност на Димитров му коства загубата на гейма. Американецът затвърди без особени компликации пробива си.

Слабата игра на българина продължи, като той позволи нов пробив – 0:3.

Ситуацията на корта не се промени и Макензи Макдоналд още веднъж завоюва сервис-гейма си.

При 30:30 Григор позволи двойна неточност, а по-късно прати топката в навън от форхенд и американецът поведе с 5:0.

Сетът явно бе отписан от българина, който загуби и идващия гейм – 0:6.

Пети сет

В началото на решителния сет Димитров записа четири следващи точки и обърна сервис-гейма си от 0:30.

Американецът поведе с 40:0, само че българинът осъществя форхенд и бекхенд уинъри. Макдоналд обаче изравни резултата след непредизвикана неточност на Григор от форхенд.

Първата ни ракета без проблеми взе подаването си за 2:1. Съперникът на Димитров не сбърка и също завоюва сервис-гейма си на 15.

При 30:30 Григор направи ас, а след това извърши още един превъзходен начален удар – 3:2. Макдоналд изравни, употребявайки ястребовото око, което сподели, че бекхенд слайс на българина е излязъл в навън.

В седмия гейм международният №3 още веднъж поведе, откакто бе безапелационен на свои сервис. На собствен ред 22-годишният представител на Съединени американски щати повтори „ упражнението “ – 4:4.

При 30:30 Григор завоюва подаването си с форхенд уинър и непредизвикана неточност на противника, а младият американец не сбърка по-късно и изравни.

Димитров поведе с 6:5, откакто Макензи сбърка форхенд по правата. Българинът поведе с 30:0, само че по този начин и не стигна до мачбол и Макдоналд се избави от сложната обстановка - 6:6.

26-годишният хасковлия завоюва бързо и елементарно сервис-гейма си. Отново първата ни ракета той поведе с 30:0, а американецът обърна до 40:30. Страхотен бекхенд на Григор докара до равнене, а двойна неточност на Макдоналд докара до първи мачбол за Димитров.

Следващият противник на международния №3 ще бъде Андрей Рубльов. Руснакът се оправи с кипъреца Маркос Багдатис – 6:4, 6:7(5), 6:4, 6:2.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР