Григор Димитров сътвори същинска магия на централния корт в Маями

...
Григор Димитров сътвори същинска магия на централния корт в Маями
Коментари Харесай

Григор след разгрома над Алкарас: Понякога геният се крие в простотата

Григор Димитров сътвори същинска магия на централния корт в Маями и не остави никакви шансове на Карлос Алкарас да наложи своята игра. Българинът безусловно мазета ракетата от ръката на именития си противник и не му разреши да продължи победната си серия, като се класира за своя дебютен полуфинал в Маями, а ето какво показа след това щастливият победител:

Поздравления за представянето ти Григор! Може би това е един от най-хубавите ти мачове през последните години?

- Да, с цел да победиш Карлос, то би трябвало да играеш на най-високото си равнище. Влязох доста фоуксиран в мача и с ясната концепция какво тъкмо да върша. Понякога геният се крие в простотата. Много е мъчно да го направиш против сходен противник, само че аз съумях да диктувам събитията на корта и да чета играта още по-добре от предишния път. Като цяло беше в действителност доста добър мач от моя страна и съм в действителност шастлив, че най-сетне завоювах в два сета.

Изглеждаше, че извърши проекта си за игра до съвършенство. Можеш ли да ни го споделиш?

- Опитвах се да употребявам всяка една опция. Гледах да нападам всеки един негов втори сервис, да го слагам в сложни позиции и да излизам на мрежата. Важно беше да запазя експанзията в играта си и да не му давам да удря топката, тъй като в случай че му разреша да го направи, то с точката е свършено.

Предстои ти мач със Зверев, който за последно си побеждавал преди цели 10 години, а от този момент си губил седем пъти против него. Това тормози ли те?

- Това са единствено цифри, дребосъче. Просто още един противник. Искам първо да видя какво направих през днешния ден и чак тогава да се приготвя за идващия мач. Не желая да мисля прекомерно доста за тези неща и да си споделям по какъв начин съм играл толкоз доста пъти с него. Това е просто още един мач. Благодарен съм да бъда полуфиналист тук, тъй като в никакъв случай не съм достигал по-напред и изпитвам голяма наслада от този факт.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР