Григор Димитров пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите

...
Григор Димитров пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Григор Димитров изпусна два мачбола и отново загуби от Циципас

Григор Димитров пропусна отлична опция да се класира за осминафиналите на шампионата от сериите Мастърс в Рим, откакто загуби от международния номер 5 Стефанос Циципас с 3-6, 7-5, 6-7(4). Българският тенисист имаше два мачбола в третия сет, само че не съумя да ги осъществя и в последна сметка записа трето проваляне от Циципас в границите на по-малко от месец, откакто гъркът го победи и на шампионатите в Барселона и Мадрид.

Вчерашната среща стартира мощно за Циципас, който проби на старта и поведе с 3-0. Впоследствие той нямаше проблеми да взима подаванията си и стигна до триумф с 6-3. Втората част вървеше на сервис до 3-3, когато Григор изгуби сервиса си и по-късно Циципас дръпна с 5-3, доближавайки се на гейм от успеха. Българинът обаче откри сили за поврат и завоюва четири следващи гейма, с цел да вкара мача в решителен трети сет, като взе 16 от последните 17 точки в сета. В третата част и двамата отразиха по няколко благоприятни условия за пробив, като Димитров имаше два мачбола на сервис на противника, само че Циципас съумя да се измъкне. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Циципас взе откриващите пет точки, след което затвори мача със 7-4 след два часа и 37 минути игра.

Така Димитров записа четвърта поредна загуба от Циципас и общо пета е шестте дуела посред им. Гръцкият тенисист ще срещне руснака Карен Хачанов в осминафиналите на надпреварата
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР