Григор Димитров продължи страхотното си представяне не просто на АТР

...
Григор Димитров продължи страхотното си представяне не просто на АТР
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Де Минор си отмъсти на Рубльов в трилър и дели Григор от финала в Ротердам

Григор Димитров продължи страхотното си показване не просто на АТР 500 шампионата в Ротердам, а изцяло през новата година, като пречупи в три сета Александър Шевченко и записа 13-ата си победа за сезона, с помощта на което се намира еднолично на върха в АТР Тура по този индикатор, и се класира за полуфиналите в надпреварата. Най-добрият български тенисист по този метод повтори достижението си отпреди 12 месеца в нидерландския град, като в кариерно отношение за четвърти път е измежду финалната четворка в конкуренцията, където в опит да продължи похода си и да откри място в мача за купата, ще се изправи против Алекс де Минор.

Австралиецът, сходно на първата ни ракета, се намира в превъзходна форма през 2024-та и в хода на днешния ден съумя да вземе своя реванш от Андрей Рубльов за провалянето си от него на Аустрелиън Оупън, когато му отстъпи в петсетова епика, като го надделя с крайното 7:6(5) 4:6 6:3 в нова зрелищна борба, траяла 2 часа и 33 минути. С това международният номер 11 записа третата си победа над представител на топ 10 през актуалната тенис акция и още веднъж потвърди, че се намира вероятно във върховата си форма въобще в миналото до момента, с цел да оформи полуфинален двубой с Димитров.

Де Минор, който напълно неотдавна дебютира в челната десетка на планетата, въпреки и да не се задържа за дълго в нея, може във визитката си да се похвали с цели седем АТР трофеи, най-голямата от които пристигна на шампионата от същата категория в Акапулко преди година. В съперничеството сред Григор и австралиеца пък личат четири досегашни срещи, в които салдото на успехите е еднакъв, само че значимото в тази ситуация за отбелязване е това, че точно при последния им дуел, състоял се още веднъж в Ротердам преди 12 месеца, най-хубавият ни тенисист избави два мачбола, с цел да победи в истински трилър, извел го до полуфиналите тогава.

Очакванията за утрешния конфликт пък безспорно са свързани с това да станем очевидци на следващата изтощителна борба, която да ни предложат българинът и международният номер 11, които до момента в никакъв случай не са ни разочаровали в предлагането на шоу с марката " тенис ". За нас остават пък очакванията, че страхотното показване на Григор през 2024-та година ще бъде ознаменувано с нов първокласен триумф, който да изведе първенеца от Бризбейн до трети край за сезона и общо втори подобен в Ротердам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР