Григор Димитров продължава серията си от поредни участия в турнирите

...
Григор Димитров продължава серията си от поредни участия в турнирите
Коментари Харесай

Григор изпревари Новак по поредни участия в “Шлема

Григор Димитров продължава серията си от следващи участия в шампионатите от “Големият шлем ”. Българската звезда стартира за 52-и път без спиране в най-важните надпревари в тениса.

След малко някогашният №3 в международната класация ще играе с Мартон Фучович в първия кръг на откритото на Австралия. Унгарският бабанка е един от най-неудобните противници на Димитров.

Григор не е пропущал “Шлем ” от Australian Open 2011 и с присъединяване си в Мелбърн задминава лидера в международната класация и притежател на 10 трофеи от този шампионат Новак Джокович.

Номер 1 в тази ранглиста е испанецът Фелисиано Лопес със 79 следващи участия (от “Ролан Гарос 2002 ” до Australian Open 2022). Следват Фернандо Вердаско (68), Андреас Сепи (66), Роджър Федерер (65), Уейн Ферейра (56), Стефан Едберг (54). С 52 колкото Димитров е и Томаш Бердих.

Ако през този сезон Григор играе и в четирите шампионата от “Големият шлем ”, ще изпревари шведската легенда Едберг и ще заема 6-ото място. От към момента играещите тенисисти втори с 44 следващи участия е Адриан Манарино (Фр). Димитров и Манарино разделят първото място по следващи шампионати без спиране единствено на Australian Open с по 14.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР