Григор Димитров отпадна безславно от Sofia Open, след като загуби

...
Григор Димитров отпадна безславно от Sofia Open, след като загуби
Коментари Харесай

Гришо отпадна още на старта в София

Григор Димитров отпадна безславно от Sofia Open, откакто загуби още първия си мач от Иля Ивашка (Беларус).
Българинът игра много нервно и несигурно, с цел да отстъпи в обособените елементи с 3:6, 6:7(3) след 113 минути на централния корт в „ Арена Армеец ".

В първия си мач от над месец насам, след отпадането във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, хасковлията позволи пробив още в откриващия гейм.

Той получи късмет да го върне незабавно, само че не се възползва, а по-късно Ивашка осъществя нов брейк, с цел да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 създаде още две благоприятни условия за пробив, само че още веднъж не съумя да осъществя нито една от тях. В следствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при личен сервис.

Краят на сета беше изключително трагичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири благоприятни условия за пробив, а по-късно трябваше да избави два следващи мачбола на Ивашка и от закъснение от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.  В него 71-ият в международната класация Ивашка взе ранно преимущество от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров позволи неточност от форхенд и по този начин загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно взе участие в конкуренцията в София.

Тогава той завоюва шампионата, само че този път го напусна незабавно.

Неговият противник пък се класира за четвъртфиналите на надпреварата от сериите АТП 250 с награден фонд 597 900 евро.

" Труден мач, доста съм благополучен, че завоювах. Много е мъчно да се играе против Григор, изключително тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, само че съумях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, уповавам се в идващия мач да имам повече поддръжка от трибуните ", сподели в изявлението на корта след мача Ивашка, който в четвъртфиналите ще се изправи против Лоренцо Сонего (Италия) или Холгер Руне (Дания).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР