Григор Димитров определено има от какво да бъде щастлив, след

...
Григор Димитров определено има от какво да бъде щастлив, след
Коментари Харесай

Григор след победата: Трябваше да изкача планина; отдавна не бях срещал такъв силен сервис

Григор Димитров несъмнено има от какво да бъде благополучен, откакто реализира един съвсем привидно неосъществим поврат против Алехандро Табийо. Българинът се намираше единствено на две точки от това да допусне проваляне, само че показва голямата си класа и опит, с цел да надвие международния номер 44, а ето какво показа първата ни ракета по време на изявлението си на корта:

Григор, върни ни към този тайбрек на втория сет, в който изоставаше с 2:5 точки и ни кажи по какъв начин се измъкна от тази обстановка?

- Никога не е трябало да се измъквам от дадена обстановка, тъй като бях в мача от самото начало. Той е един от най-добре сервиращите тенисисти, които съм срещал от в действителност доста дълго време насам. Не можах да плана съвсем нито един от неговите сервиси. Изоставах с 2:5 и знаех, че става въпрос за единствено един мини пробив, само че си беше цяла планина за нанагорнище, имайки поради противника. Аз обаче бях доста фокусиран, останах в мача и подбрах верните удари в точния миг. Останах в действителност стабилен в тези моменти и това ме върна назад в мача, а в третия сет към този момент бях доста мощен.

Преди шампионата показа, че искаш да сведеш упованията към себе си до най-малко, с цел да се предпазиш от напрежението. Подобен метод на въображаеми ли ти оказва помощ в такива тежки дуели?

- Никой не е по-голям от играта и би трябвало да останеш преклонен, без значение какъв е резултатът. Трябва да продължиш да следиш топката и да докараш дуела до край. Неизбежно е да преминаваш през сходни моменти и аз в действителност ги одобрявам доста. Няма подозрение, че сходни обстановки те слагат напрегнат, само че в случай че правиш точните нещата на корта, то това ще ти се отплати.

Имаше доста сериозна сила на този дребен корт. Не е ли тъкмо това хубостта на външните кортове, когато се усеща толкоз мощно наличието на почитателите?

- Да, тук атмосферата е в действителност доста друга. Публиката беше страхотна и към двама ни. Чудесно беше да видя толкоз българи и чилийци на корта и го усетих като една в действителност изравнена борба, което е отлично да се види в нашия спорт. Определено тази сила оказа помощ и на двама ни.

Ще останеш ли да подписваш подписи?

- Може би няколко, само че не съм сигурен, че мога да остана за прекомерно дълго време.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР