Григор Димитров обърна Анди Мъри за първата си победа на

...
Григор Димитров обърна Анди Мъри за първата си победа на
Коментари Харесай

Григор Димитров обърна Анди Мъри в Бризбън

Григор Димитров обърна Анди Мъри за първата си победа на сингъл през новия сезон в тениса. Гришо завоюва след 4-6, 7-5, 6-2 на шампионата в Бризбън. Вчера.

Поставеният под номер 2 в схемата Димитров победи след здрава борба и 2 часа и 27 минути на корта.

И двамата тенисисти демонстрираха игра на високо равнище. Григор пласира 13 аса, направи 36 печеливши удара и едвам 13 непредизвикани неточности, като взе 82 % от вкараните си първи сервиси. Мъри приключи с четири аса, 17 печеливши удара и 19 непредизвикани неточности.

В първия сет и българинът, и британецът печелеха относително елементарно подаванията си. Това обаче се промени в десетия гейм, в който Димитров позволи няколко поредни неточности, Мъри го проби и завоюва сета.

Ситуацията на корта във втория сет не се промени до 4-4 гейма. Тогава шотландецът загуби сервис гейма си. Българинът сервира за спечелването на сета, само че Мъри проби за 5-5. После Гришо проби за 6-5 и отново сервира за втория сет. Последният гейм беше извънредно трагичен. Хасковлията избави два брейкбола, като особено впечатляващо беше осъществяването му при втория късмет за пробив за Мъри. Той скъса кордажа си за повторно, само че направи смаш от дъното на корта и заби топката на линията. След това Григор се добра и до първия си сетбол и го осъществя.

В третия сет Григор Димитров проби на нула още в първия гейм. Минути по-късно Гришо водеше с 4-0 и завоюва решително мача.

Наградният фонд на шампионата в Бризбън е 661 585 $. За класирането си за втория кръг българинът ще вземе 10 965 $, както и 25 точки за международната класация. Там той чака спечелилия от двойката сред германеца Даниел Алтмайер и Ли Ту.

Broken strings, no worries
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР