Григор Димитров не успя да се класира за финала на

...
Григор Димитров не успя да се класира за финала на
Коментари Харесай

Димитров отстъпи на американец в 1/2-финалите в Мелбърн

Григор Димитров не съумя да се класира за финала на тенис шампионата от АТП 250 в Мелбърн, откакто загуби от американеца Максим Креси в два сета – в обособените елементи 5-7, 6-7 (9), за малко над два часа игра.

Първата ни ракета влезе в полуфиналната среща след два тежки и маратонски мача с Факундо Банис от Аржентина и нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, като след здрава борба бе пречупен от 112-ия в света представител на Съединени американски щати. Откриващата част вървеше гейм за гейм след доминация на сервиращите до 12-ия, когато американецът първи стигна до точки за пробив и не сбърка, с цел да дръпне в резултата.

Във втората българинът имаше всички шансове да вкара дуела в нов трети сет за него в конкуренцията, като първо в 11-ия гейм имаше четири точки за пробив, които не съумя да оползотвори, а в тайбрека бе с три следващи сетбола, само че се пропука, като два от тях бяха на негово подаване. Григор избави три мачбола след това за Креси, само че при четвъртата опция американецът не сгреши и се класира за финала на съревнованието. 112-ият в света приключи със 17 аса против 10 за нашия тенисист, който завоюва 82% от точките на първи сервис, само че Креси избави и петте благоприятни условия за пробив, разкрили се пред 30-годишния хасковлия.

Така, Димитров отстъпи в първия си мач против Креси, който от своя страна ще играе в разногласието за купата против спечелилия от дуела сред поставения под номер 1 в схемата Рафаел Надал и Емил Руусувуори от Финландия, които играят по-късно денем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР