Григор Димитров научи името на първия си съперник на сингъл

...
Григор Димитров научи името на първия си съперник на сингъл
Коментари Харесай

Григор научи първия си съперник на сингъл в Индиън Уелс

Григор Димитров научи името на първия си противник на сингъл на “Мастърс ” шампионата в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.. Най-добрият български тенисист е подложен под номер 21 и почива в първи кръг, а във втори той ще се изправи против австралиеца Джейсън Къб.ър., който в профил Лоренцо Сонего след 6:4, 7:6(4).

Един пробив бе задоволителен на Къб.ър за триумфа и той го осъществя в деветия гейм на първия сет при единствения си брейкбол в мача. Сонего от своя страна също имаше късмет да пробие противника си - в 6-ия гейм на втората част, само че той го пропиля, а след това загуби и тайбрек.

Джейсън Къб.ър сега е 75-и в международната класация на АТР, откакто през февруари записа рекордно класиране - №71. Той е първенец на двойки от тазгодишното Открито състезание на Австралия дружно със сънародника си Ринки Хиджиката.

Това ще бъде първи конфликт на корта сред 31-годишния Григор Димитров и две години по-младия от него австралиец. Евентуален триумф на българина в третия кръг ще го изправи против спечелилия от мача сред Франсис Тиафо и Маркос Хирон. Григор, който е в най-долната част на схемата, в четвъртия кръг може да срещне номер 2 в света Стефанос Циципас.

Днес Григор Димитров открива присъединяване си на двойки. Той още веднъж ще си партнира с Хуберт Хуркач, а жребият отреди на българо-полският тандем да премери сили с вторите сложени в схемата Джо Салсбъри и Раджив Рам. Четиримата ще излязат на корта Stadium 6 към среднощ.

Григор за последно игра с Хуркач на “Мастърс ”-а в Рим предходната година, като реализираха триумф над Иван Додиг и Остин Крайчек с 2:6, 7:6(5), 10-6. Впоследствие двамата отпаднаха от хърватското дуо Никола Мектич - Мате Павич.

В кариерата си топ ракетата ни има 53 победи и 72 провали на двойки в шампионатите на АТР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР