Григор Димитров извоюва драматична победа над Яник Синер (Ит) и

...
Григор Димитров извоюва драматична победа над Яник Синер (Ит) и
Коментари Харесай

Димитров пречупи 19-годишен италианец и е на 1/4-финал в Рим

Григор Димитров извоюва трагична победа над Яник Синер (Ит) и се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Рим (Ит, €3,47 млн.). Поставеният под №15 българин срещна сериозна опозиция от участващия с " уайлд кард " 19-годишен локален суперталант и трябваше да прави цялостен поврат, с цел да стигне до крайния триумф с 4:6, 6:4, 6:4 след близо два часа и половина игра и четири пропуснати мачбола.

Димитров изпитваше нормалните в последно време компликации в своя сервис. Световният №22 позволи три пробива - по един във всеки от сетовете, като загуби подаването си в откриващите геймове на първата и втората част и когато сервираше за мача при 5:3 в третата. Въпреки това Григор загуби единствено I сет, след което съумяваше да осъществя решаващи брейкове в геймовете на Синер, в това число, когато младежът сервираше за равнене на резултата в решаващия сет.

Италианецът първо изостана с 15:40, само че избави първите два мачбола, разкрили се пред българина. След това хасковлията два пъти излизаше напред в резултата с преимущество, само че още два пъти младият Яник успяваше да възвърне равенството. На третия път, при общо петия мачбол, нервите на намиращия се на 81-во място в ранглистата юноша не устояха и той заби топката в мрежата при опит за смач от два метра разстояние.

Още преди дуела Григор Димитров подчертава върху гения на Яник Синер и беше наясно, че го чака сложен мач.

" Ще играя с 10 години по-млад от мен противник, което е малко необичайно възприятие - уточни хасковлията пред Tennis.com. - Но когато бях на 24-25, също съм играл с 19-годишни. Сега просто разликата става по-голяма. Никога не недооценявам съперниците си, а и е явно, че той е страховит състезател, който занапред пробива. Ще се концентрирам върху себе си, тъй като в никакъв случай не желая да играя по метода, който съперникът ми диктува. "

В същото изявление Димитров показа, че не съжалява за решението на взе участие в Откритото състезание на Съединени американски щати макар разочароващото показване. Първата ракета на България, който през предишния сезон стигна до 1/2-финал в Ню Йорк след сензационна победа над Роджър Федерер, отпадна още във II кръг на тазгодишния US Open, извършен при закрити врата поради пандемията от ковид.

" Пътуването до Ню Йорк беше много тежко за мен - описа Димитров пред Tennis.com. - Не оправдах личните си упования, изключително във връзка с физическото ми положение. В последна сметка взех решение да вземам участие и да тествам тялото си. Понякога е по-добре превантивно да вземеш ограничения, с цел да се предпазиш от травма или дискомфорт. Но не скърбя за взетите решения. "

Относно присъединяване на " Мастърс " в Рим тази седмица Григор описа, че е удовлетворен от опцията за генерална подготовка за " Ролан Гарос " в Париж (27 септември - 11 октомври), също отсрочен от пролетта.

" Чувствам се добре. Тази година изискванията са разнообразни, тъй като нормално играем тук през май. Нямахме задоволително време да се подготвим за сезона на клей, само че другояче съм шокиран какъв брой е топло - описа Григор. - Ядосвам се, че не мога да вървя по заведения за хранене, тъй като боготворя италианската кухня. Но се опитваме да се оправяме с румсървиса и поръчки на храна. Преди мач съм доста прецизен в хранителния режим, само че понякога се разглезвам. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР