Григор Димитров извоюва драматична победа над Райън Харисън (САЩ) и

...
Григор Димитров извоюва драматична победа над Райън Харисън (САЩ) и
Коментари Харесай

Григор Димитров постигна личен рекорд в Шанхай след драма

Григор Димитров извоюва трагична победа над Райън Харисън (САЩ) и за първи път в кариерата си се класира за III кръг на тенис шампионата в Шанхай (Кит, $5,92 млн.) от сериите " Мастърс ". Поставеният под №6 българин се наложи над американеца с 3:6, 6:3, 7:6 (6), откакто избави три мачбола.

В първите две елементи беше осъществен единствено по един пробив. В откриващия сет Харисън се възползва от втория си брейкбол в четвъртия гейм и по-късно затвърди за 4:1, като до края на сета взимаше безпроблемно подаванията си. Димитров се възползва едвам от петата си опция в мача, пробивайки за 5:3 във вторият сет, след което поскойно изравни общия резултат със личен сервис.

Решаващата трета част се трансформира в истински фествал на пробивите, като двамата си размениха общо четири. Първо изглеждаше, че Григор е нанесъл тежък психически удар на американеца, като взе още първото му подаване, обръщайки го от 40:0. В изблик на яд Харисън даже счупи ракетата си, откакто направи двойна неточност при третото преимущество за българина.

След това Димитров затвърди за 2:0, само че още в идващия си сервис гейм позволи връщане на пробива, а при 2:3 " върна услугата " на съперника и направи двойна неточност при брейкбол. Този път нервите на американеца не устояха и вместо да поведе с 5:2, той още веднъж съобщи сервиса си, с цел да може нашият по-късно да изравни при 4:4.

Така се стигна до трагичния тайбрек, в който Харисън направи ранен минипробив за 2:1 т. След това той дръпна с 4:1, а след това и с 5:2 след нов минипробив. Димитров върна единия, след което избави три следващи мачбола при 6:3 за противника си. При 6:6 сломеният американец позволи нов минипробив, след което българинът направи побената точка в мача с ас след 2,32 ч. игра.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР